Нарушеният сън е често срещан проблем, засягащ много хора по света. Дали се отнася до липса на сън, породена от някакъв стрес, или безсъние, превърнало се в хронично, проблемът може да се окаже изключително сериозен. 10-те звезди, страдащи от безсъние, които сме ви подбрали днес, са чисто доказателство за това твърдение.

Сред историите за известни личности, които заспиват трудно, можете да се натъкнете на много популярни имена, сред които такива на политици, писатели, телевизионни и музикални звезди. От известните политици като Маргарет Тачър, Бил Клинтън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн до писателя Марк Твен и майстора на четката Ван Гог. Списъкът с известни хора, имащи този проблем е безкраен. Нашият обаче ще се съсредоточи върху популярните имена от Холивуд, признали пред света своя проблем със съня.

1. Хийт Леджър

10 звезди, страдащи от безсъние
(4 април 1979 г. – 22 януари 2008 г.)

Когато безсънието стане хронично, то може да застраши и постави в опасност живота ви. Пример за този плашещ факт е смъртта на 29-годишния носител на Оскар – актьора Хийт Леджър. Австралиецът, който остави зад гърба си знаменитите роли в „10 неща, които мразя в теб“ и „Черният рицар“, намира смъртта си заради своето безсъние. Въпреки спекулациите, че той умира от наркотични вещества, истината е, че причина за смъртта му е неподходяща комбинация от лекарства.

2. Джордж Клуни

10 звезди, страдащи от безсъние

Популярен доскоро като вечния холивудски ерген, актьорът Джордж Клуни с неохота признава за своя проблем със съня. Нещо повече – звездата от „Бандата на Оушън“ смята, че напускането на телевизията ще му помогне да заспи, забравяйки своето болезнено безсъние.


3. Мадона

10 звезди, страдащи от безсъние

Заедно с всички нейни известни и безизвестни пороци, световноизвестната поп кралица Мадона споделя и това, че страда от безсъние. Звездата признава:

„Аз съм работохолик, страдам от безсъние и съм маниачка на тема контрол! Ето защо не съм омъжена – кой би ме търпял?“

4. Мерлин Монро

10 звезди, страдащи от безсъние
(1 юни 1926 г. – 5 август 1962 г.)

Мерлин Монро, превърнала се в модна икона на милиони последователи в света, също попада в списъка с 10-те звезди, страдащи от безсъние. До смъртта си през далечната 1962 година, Монро лекувала безсънието си с медикаменти.


5. Саймън Кауъл

10 звезди, страдащи от безсъние

Известният телевизионен и филмов продуцент Саймън Кауьл също признава за своите болезнени проблеми със съня. Интересен е начинът, по който той се опитва да се справи с безсънието си. Продуцентът на “X Factor” лекува проблема си чрез провеждането на хипнози. Дали методът му помага обаче, можем само да гадаем.

6. Лейди Гага

10 звезди, страдащи от безсъние

Към списъка се присъединява също и ексцентричната музикална изпълнителка Лейди Гага. За разлика от останалите си колеги, певицата признава пред почитателите си, че не може да заспи нощем, защото песните ѝ постоянно са в главата ѝ.


7. Майкъл Джексън

10 звезди, страдащи от безсъние
(29 август 1958 г. – 25 юни 2009 г.)

Внезапната смърт на световноизвестната знаменитост Майкъл Джексън се оказва, че всъщност има много общо с неговото безсъние. Здравословният проблем, довел до кончината на звездата, е станал причина за смесването на хапчета за сън с друго лекарство. За жалост комбинацията се оказва смъртоносна и през 2009 година света изгуби талантливия музикант от Индиана.

8. Майли Сайръс

10 звезди, страдащи от безсъние

Любимата на малки и големи – холивудската актриса и певица Майли Сайръс, също попада в списъка със знаменитости, имащи проблеми със съня. Станала популярна благодарение на ролята си на Хана Монтана в едноименния телевизионен сериал, Майли не се срамува от проблема си и с лекота говори за него в интервютата, които дава.


9. Сандра Бълок

10 звезди, страдащи от безсъние

Звездата от двете части на „Мис таен агент“ – Сандра Бълок, признава на почитателите си за проблемите си със съня. Подобно на партньора си от „Гравитация“ – Джордж Клуни, Бълок също се опитва да се справи с болезненото си безсъние.

10. Джесика Симпсън

10 звезди, страдащи от безсъние

Освен за проблемите си със съня, актрисата и певица Джесика Симпсън споделя също и за начините, по които тя успява да се справи с него. За разлика от хипнозите, които Саймън Кауел препоръчва, Джесика предпочита спането на земята. Звездата признава, че когато не успява да заспи, просто ляга на земята и е категорична, че метода наистина помага.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *