Евтини самолетни билети

Министерството на здравеопазването разпространи препоръки за това какво е важно да се знае и прави по отношение на Ковид-19.

1. Спазвайте висока лична хигиена – мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа.

2. Избягвайте контакт с болни хора.


3. Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.

4. Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.

5. Не се презапасявайте с храна и лекарства.

6. Търсете информация от компетентните институции.

7. Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването.

8. Всеки, който има въпроси, свързани с Ковид-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57.

9. На сайта на Здравното министерство ежедневно можете да следите и актуалните данни за разпространението на заболяването в световен мащаб.

10. Няма място за паника – държавата ни е предприела всички необходими мерки.

10 важни неща, които е добре да знаем за коронавируса Ковид-19

„Без да има специфичен препарат, има доста други начини, с които да помогнем на болните, за да не се стигне до усложнения“, обяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Рисковите групи са възрастни хора и хора с хронични заболявания. Основен призив – социално дистанциране, не е моментът да пътуваме в чужбина и да се събираме с хора. Не трябва да затваряме цели градове, вирусът ще отмине, а не трябва да причиняваме щети, които биха продължили с години“, категоричен е доц. Кунчев.

Близо 800 са леглата в инфекциозните отделения у нас. Много от тях обаче са заети зарази втората грипна вълна. Те могат да се удвоят, търсят се и още резерви.

Преустановят се културни и спортни мероприятия на територията на цялата страна. Вече са уведомени кината, читалищата, музеите, галериите, театрите, оперите и филхармониите. Заповедта е в сила до второ нареждане.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.