10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са роднини

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Знаете ли какво обединява американския президент Барак Обама и секс идола Брад Пит? А общото между Джъстин Бийбър и Раян Гослиг, освен родината им Канада? Да, световната слава, на която се радват, таланта и професионализма. Но и още нещо.

Колкото и странно да звучи, всички те са роднини! Невероятно, но освен че са световноизвестни, тези хора напълно потвърждават максимата, че светът е едно голямо село, в което всички се познават, а някои дори са и роднини.

10. Мерил Стрийп и Брук Шийлдс

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниДвете актриси са втори братовчедки. Бащата на Мерил и майката на Брук имат общи предци от германски произход.

9. Мадона и Селион Дион

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниПроучване на родословията на поп-кралицата Мадона и канадската певица Селин Дион установява, че двете имат общ прадядо – дърводелецът Захари Клутиер, живял през XVII век.

8. Мадона и Хилъри Клинтън

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниСред известните роднини на Мадона се нарежда и кандидатът за президент на САЩ от 2016 година Хилъри Клинтън. Двете дами са далечни братовчедки, свързани от французина Пиер Гаян.

7. Барак Обама и Бен Афлек

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниБившият президент на САЩ има, макар и много далечна, роднинска връзка с актьора, сценарист, режисьор и продуцент Бен Афлек. Техният общ роднина е Джон Савидж.

6. Барак Обама и Брат Пит

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниВръзката между Обама и секс идола Брат Пит е много по-тясна, отколкото тази с Бен Афлек. Актьорът и политикът са девети братовчеди. Техният общ прародител е шериф Едуин Хикман, починал във Вирджиния през 1769 г.

5. Стивън Спилбърг и Гуинет Полтроу

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниЛегендарният режисьор е кръстник на очарователната актриса. И те, както е обичайно за повечето роднини, прекарват голяма част от времето си заедно.

4. Хоакин Финикс и Бен Афлек

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниНай-малката сестра на Хоакин Съмър се омъжи за по-малкия брат на Бен – Кейси. Сега прочутите актьори имат общи племенници.

3. Дейвид Бекъм и Елизабет Хърли

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниКрасивата актриса е кръстница на синовете на Виктория и Дейвид Бекъм – Бруклин и Ромео. Кръстник не нейния син пък е актьорът Хю Грант.

2. Джъстин Бийбър и Раян Гослинг

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниПевецът Джъстин Бийбър и актьорът Райън Гослинг са далечни роднини. Канадските звезди имат роднинска връзка, датираща отпреди 4 века. Двамата са 11-ти братовчеди.

1. Джордж Клуни и Ейбрахам Линкълн

10 световни знаменитости, за които не подозирате, че са родниниАктьорът Джордж Клуни се оказа далечен братовчед на американския президент Ейбрахам Линкълн, тъй като майката на американския президент и далечна баба на холивудската звезда били полусестри. Двете имали една и съща майка, но различни бащи.


Коментари

Сподели

Коментари