Няма жена, която да не бъде въодушевена от представител на силния пол, който обича и уважава майка си, защото на всички ни е ясно, че тя е първата жена в живота му, така че отношението към нея се отразява в по-късен етап и върху отношението му към другите жени.

Но докато някои мъже поддържат прекрасни отношения с майка си и по нормален начин показват грижата и благодарността към нея, „мамините синчета“ я поставят на пиедестал, идеализират я и са напълно зависими от нея.

Маминото синче лесно ще ви завладее с любезност, учтивост и уважение към нежния пол, но е почти невъзможно да се изкачите на първо място в списъка му на най-важните жени в живота му.

Това място вероятно завинаги ще принадлежи на… майка му. Днес ви представяме 10 признака, които гарантират, че ако (за съжаление) са характерни за поведението му, то със сигурност си имате работа с „мамино синче“.

1. Непрекъснато цитира мамичка по време на вашите разговори

Започва ли често с: „Майка ми винаги казва…“? Маминото синче няма да ви изненада с романтичен цитат от известна личност. Той редовно ще добавя във вашите разговори мислите и вижданията на майка му, защото все пак тя винаги знае всичко.

2. Нейното име преобладава в списъка с телефонните му разговори

Да, вярно е, че мъжете, които имат добра връзка с майките си, проявяват повече разбиране и уважение към жените. Няма нищо лошо в общуването между майка и син, но само ако тя е в нормалните граници. Ако вашият любим „виси“ на телефона, а от другата страна на линията е майка му, тогата той със сигурност попада в групата „мамини синчета“. Майките на тези мъже имат нужда да знаят всичко и най-често следват всеки ход на „детето“. Може би тази силна връзка майка-син в началото ще ви спечели, но по-късно тя може да се превърне в пречка и източник на напрежение.

3. Майка му знае подробности за вашия любовен живот

Връзката е съюз между мъж и жена, които споделят интимни моменти и имат своите малки тайни. Проблем възниква, когато във връзката се появи и трета страна – майката. Маминото синче няма тайни от мамичка, тя знае за всеки ваш миг, прекаран заедно, за всяка кавга, за всеки интимен проблем, за всеки романтичен жест… Може би в началото няма да усетите, но намесата на „третата страна“ бавно унищожава връзката ви.

4. Дори и бельото му минава през нейните ръце

Маминото синче никога няма да порасне, а и не иска това. Той винаги ще очаква майка му да поеме грижата за неговите работи и не мръдва и малкия си пръст, когато става въпрос за изпълнение на домашните задължения. Подгответе се, ако искате да бъдете с такава личност до края на живота си, защото вие ще трябва да станете идеален заместител на „вредната ръка“ на мама.


5. Винаги застава на нейна страна

Мъжът, който е създал толкова близки отношения с майка си, никога няма да ви постави на първо място. Ако някога трябва да избира чии чувства ще нарани, маминото синче несъмнено ще избере да нарани вашите, а не тези на майка си с извинението: „Тя ми е майка!“. Дори, когато знае, че мама греши, той твърдо ще стои зад нея, независимо от всичко.

6. Сравнява ви непрекъснато с майка си

Сравнява ли ви често с майка си? Чувате ли думите: „Майка ми го готви по различен начин“ или „Майка ми го пере на ръка, а не в пералня“? Маминото синче ще сравнява всички неща, които правите с начина по който ги прави майка му, а ако трябва да ги оцени, те никога няма да бъдат толкова добри, колкото са тези на майка му.

7. Нейната молба е заповед за него

Маминото синче няма да се поколебае да провали всички ваши планове, ако е необходим на мама. Всяко нейно желание ще се изпълнява със скоростта на светлината и той никога няма да допусне да застанете на пътя му.

8. Избягва конфликти и справяне с трудни ситуации

Маминото синче никога няма да ви се противопостави. Той се страхува от конфликти и ще ги избягва на всяка цена, така, както ги е избягвал и с майка си. Когато решите, че ще се карате с него, той изглежда като дете, което е направило нещо лошо. Маминото синче цял живот се опитва да не разгневи майка си. Е, той вече е свикнал да мълчи разумно по време на споровете.

9. Самостоятелните решения са голям проблем за него

Мъж, който има нормални отношения с майка си, знае как да казва „НЕ“ на нейните съвети или решения и да застане зад своето мнение. Ако обаче човекът, който стои до вас сляпо следва съветите на майка си, защото мама знае най-добре и нейната дума е закон, за съжаление, попаднали сте на мамино синче. Такива личности обикновено са незрели, никога не са взимали самостоятелни решения, така че за тях дори и най-малкият проблем не може да бъде разрешен без консултация с мама.

10. На 30 все още живее с майка си и е финансово зависим от нея

Маминото синче не бърза да порасне, да стане независим и финансово самостоятелен мъж, въпреки, че вече е във възраст, в която трябва да създаде собствено семейство. Той не може да си представи да живее отделен от майка си или ако живее сам, то със сигурност е на няколко метра от нея. Такива мъже често не работят, защото винаги чакат някой друг да им намери работа и то не на каква да е позиция. Те винаги очакват „директорския стол“, какъвто според мама заслужават.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *