През тази учебна година нашите деца придобиха голям брой нови умения, които ще им бъдат полезни занапред.

Това е, разбира се, прекрасно, но от друга страна и те, както и всички ние, бяхме ограничени до голяма степен от невъзможността за излизане и социализация.

През пролетта и лятото ще бъде време за децата да се реадаптират към социалния начин на живот и обучение.

Ползите от детските езикови лагери са много. Ето само някои от тях.

10 причини, да запишете детето си на летен лагер още сега

1. Бърз и ефективен способ да наваксаме пропуснатото с английския език

Ученето в група е изключително подходящо, когато става дума за чужд език. Докосвайки се до среда, в която се говори само на английски например, децата между 5 и 13-14-годишна възраст много бързо свикват с употребата му и започват да говорят свободно само за 2 седмици престой.

Педагозите смятат, че от голямо значение е това децата да разговарят с преподавателите си само на чужд език. Поради това се осигуряват помощник учители, които говорят български, само в случай че детето има нужда от нещо спешно.

2. Ползотворно прекарване на ваканцията

Родителите, които работят и пътуват, често се тревожат дали децата им прекарват достатъчно ползотворно времето си през лятото. Изпращайки ги на езиков лагер, вие ще сте сигурни, че инвестирате в най-важното – неговото образование.

3. Разширяване на кръгозора и общата култура

Изучаването на чужд език е изключително полезно за интелектуалното развитие на детето. Освен че му помага да придобие конкретни умения, свързани с комуникацията, разширява неговия мироглед, чрез опознаването на чуждата култура.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

4. Възможност за отдих сред природата

След дългата зима, а и още по-дългата 2020 година в изолация, пътуването и екскурзиите сред природата ще се отразят прекрасно на вашето дете. Детският лагер “Лъки Кидс” предлага различни маршрути за поход за свободното време на вашите лагерници в Банско и околностите.

5. Спорт

По време на лагера вашите деца ще могат и да спортуват – йога, плуване, минифутбол и други.

10 причини, да запишете детето си на летен лагер още сега

6. Развлечение

Дългата лятна ваканция може да бъде и скучна, ако няма достатъчно разнообразие. Летният лагер е начин да вдъхновим детето си да потърси нови хоризонти. Екскурзиите и изследването на планинските туристически пътеки ще го накарат да се почувства като истински Индиана Джоунс. А в края на всяка седмица – гала вечер с детска дискотека за веселба на малките.

7. Детето завързва нови приятелства, които остават за цял живот

В игра и забавление вашият мъник ще изгради приятелски взаимоотношения с много деца, които ще му бъдат ценни и скъпи след време. Освен това от по-големите или по-напредналите могат да се учат тези, които имат трудности с определени аспекти от програмата.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

8. Лагерът стимулира създаването на самостоятелни навици

Педагозите отдавна са забелязали, че малчуганите, които са ходили на лагер, развиват по-бързо уменията да се справят самостоятелно в живота, като се грижат за хигиената си, стават сутрин навреме и с желание. Също така в голям процент случаи те се справят по-добре и с училището.

10 причини, да запишете детето си на летен лагер още сега

9. Нови умения

Освен това детето ви ще усвои и редица допълнителни знания и практически умения, които също ще му бъдат полезни. По време на летния лагер то ще може да вземе участие в курсове по готвене, приложни изкуства и други.

10. Малка почивка и за родителите!

В крайна сметка понякога е време за почивка на цялото семейство! Ако по една или друга причина сте от родителите, които не могат да си позволят много време далеч от дома, изпратете детето на лагер, та поне да можете да почистите и да си отспите на воля.

Ако пък детето ви е все още сравнително малко и не се чувствате уверени да го оставите само, можете да си организирате бързо бягство от ежедневието и да резервите стая някъде наблизо. Така ще го виждате, когато е в свободното си време.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *