10 популярни личности, победили анорексията

Те са красиви, успешни и световно известни. Зад всяка една фасада обаче често се открива друг свят, който вади доста от дълго пазените тайни. Медиите ги преследват денонощно и не се задоволяват само изказванията им.

Животът им е на показ, слабостите им също. Това превръща света на богатите и известните в пълен ад, но как се спасяват и кои са тези, които имат достойнството да говорят за слабостите си. Представяме ви 10 личности, успели да преодолеят обсебващата анорексия и техните малки, но значими истории, някои от които са за пример на всички нас.

1. Лейди Гага

10 популярни личности, победили анорексията

Страда от 15 годишна от хранителни разстройства, а през 2012 сама признава, че се бори с булимия и анорексия още от младежките си години. Същата година наддава с цели 12 кг и споделя снимки на тялото си в социалните мрежи, като заявява че е преборила анорексията и вече се чувства прекрасно в тялото си.

2. Никол Ричи

10 популярни личности, победили анорексията

Обратно на Лейди Гага, Никол Ричи е пухкава в юношеските си години. Попадайки обаче в телевизионните среди, отслабва бързо и драстично. През 2007 г. теглото ѝ достига само 38 кг. Признава, че я спасява бременността, като след година, през 2008 г., ражда здрава своята дъщеричка.


3. Алегра Версаче

10 популярни личности, победили анорексията

Алегра е дъщеря на Донатела Версаче и племенница на създателя на марката Джани Версаче. От малка момичето носи на плещите си цената на славата и е постоянен обект на папараци и злосторници. На 18 години Алегра вече притежава 50% от компанията на вуйчо си, а неговата смърт тя приема изключително тежко. Фактори, които рано или късно оказват своето влияние. Въпреки опитите да скрият факта, че Алегра страда от анорексия, медиите не спират да отразяват факта, че момичето е ходещ скелет. През 2007 г. лично Донатела Версаче потвърждава слуховете, че дъщеря ѝ страда от коварното заболяване, а Алегра се наема да стъпи на краката си и смело да поеме семейния бизнес. Към днешна дата, мис Версаче изглежда в пъти по-добре, макар все още с ниско тегло. Усилията, които полага обаче си личат и е въпрос на време, дамата да отстрани болестта завинаги.

4. Виктория Бекъм

10 популярни личности, победили анорексията

Медиите не изпускат от поглед тялото и на тази световна звезда. Въпреки че тя отрича да има проблем с килограмите, фактите говорят друго. Разликата от годините, когато беше в Spice Girls и сега е изумителна. Госпожа Бекъм признава, че спазва строги диети и менюто A наистина е ограничено, но не дава и дума да се каже, че е болна. Пиковият момент настъпва, когато тя трябва да роди дъщеря си и лекарите открито я съветват да качи килограми, защото организмът ѝ е изтощен и може да не издържи. Виктория ражда дъщеря си здрава и започва по-внимателно да следи какво и колко яде. Към днешна дата известната дизайнерка обаче е с отлично тяло, макар и все още крехко.


5. Кейт Уинслет

10 популярни личности, победили анорексията

Може би някои от вас няма да повярват, но Кейт не само, че е имала проблеми с анорексията, но и си го признава открито. Хранителното разстройство се появява в младежките ѝ години, но тя успява да се пребори с коварната болест. Днес, не само че Кейт се слави с пищните си форми, но и се гордее с тях. Не веднъж е заявявала, че държи повече на забавленията и спорта, а не да се тревожи за задните си части. Също така актрисата забранява снимките ѝ да се обработват с фотошоп, защото се чувства достатъчно уверена в кожата си.

6. Джесика Алба

10 популярни личности, победили анорексията

Една от най-сексапилните актриси в целия свят също признава, че е имала проблем с килограмите. Причината за анорексията обаче е доста по-различна от тези на останалите. Джесика израства в семейство, в което всички са с наднормено тегло и от малка тя заявява, че няма да позволи да стане като тях. Съзнателно младата девойка си създава амбициозна цел, която следва упорито. Цел, която обаче ѝ коства много, но все пак тя успява да се откопчи навреме преди фаталния край.


7. Кейт Бекинсейл

10 популярни личности, победили анорексията

Още една известна холивудска актриса, която признава, че е страдала от анорексия. Днес тя изглежда не само добре, но и е една от най-сексапилните и желани актриси.

8. Мери-Кейт Олсън

10 популярни личности, победили анорексията

Известната „близначка“ от сестрите Олсън, признава, че е по-чувствителна и романтична, на моменти дори и много страхлива. През 2004 г. тя обявява, че се бори с анорексията. Към днешна дата болестта е минало, а Мери-Кейт е щастливо влюбена в банкера Оливие Саркози, който от миналата година е неин законен съпруг.


9. Джейн Фонда

10 популярни личности, победили анорексията

Известната актриса има изключително тежък живот, като през 2005г. в нейната биографична книга „Моят живот“ сама признава, че се е борила с анорексията цели 20 години. Днес името й се свързва не само с безупречните ѝ роли, но и със силния дух и характер, който носи. Жена за пример, който всеки може да вземе.

10. Аланис Морисет

10 популярни личности, победили анорексията

Както при повечето, болестта ѝ се появява в юношеските ѝ години. Морисет признава, че е водила борба с анорексията, както и с булимията. Навършила 20 години, хранителното разстройство се завръща отново. Това, което я спасява е книгата „Eat to live“ на Joel Fuhrman. Днес певицата е здрава и продължава успешно музикалния си път.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *