Използвате зехтина като добавка към ястията си. Но има толкова много други неща, за които би бил полезен.

Спокойно можете да го извадите от кухнята и да го вкарате във всякакъв вид употреба. Ние ви показваме 10 алтернативни начина за използване на зехтина.

1. Кара стоманата да блести

Сложете малко зехтин върху мека кърпа и почистете с нея съдовете и тиганите от неръждаема стомана, мивката, аспиратора. Ще премахнете петната от вода и корозия. След това ги полирайте с чиста, мека кърпа.

2. Забавя потъмняването на среброто

Среброто почти винаги потъмнява след определен период от време. Макар че зехтинът не може да предотврати процеса, може поне да го забави. Сложете малко върху парче гума и разтъркайте сребърните си принадлежности.

10 неща, за които можете да използвате зехтин и те нямат нищо общо със салатите

3. Почиства перли

С течение на времето, перлените огърлици и обеци започват да изглеждат без блясък. Повечето почистващи продукти обаче са твърде агресивни към перлите. И какво помага? Естествено, зехтинът. Втрийте малко зехтин с мека кърпа върху перлите и те ще заблестят както никога досега.

4. Отстранява упоритите етикети

Всички сме запознати с досадното премахване на етикети. Решението? Зехтинът. Сложете малко зехтин върху упорития етикет и оставете да престои 15 минути. След това можете да отлепите стикера.

5. Разхлабва циповете

Случва се и на най-добрите: ципът застава на едно място и няма мърдане. За щастие, проблемът се решава лесно със зехтин. Разтрийте малко върху зъбците на ципа и той ще започне да се движи гладко.


6. Носи блясък на обувките

Полирането на обувките ви ще ви накара да се почувствате по-добре. Кожените ви обувки ще добият съвсем нов външен вид с малко от зехтина в кухнята ви. Нанесете малко върху мека кърпа и почистете кожата. Този метод е неизползваем при велур.

7. Защитава самобръсначките

Смобръсначките не са от най-евтините вещи, затова се стараем да ги запазим максимално дълго. Преди бръснене, натопете бръсначката в малко зехтин и използвайте памучен тампон, за да оберете остатъка по повърхността. Оставете да изсъхне, преди да използвате.

10 неща, за които можете да използвате зехтин и те нямат нищо общо със салатите

8. Хидратира кожата

Много хора страдат от суха кожа, особено през зимата. Можете да втриете малко маслиново масло върху лицето си и да го оставите да попие за известно време. След това изплакнете. Можете да поставите зехтин и в топлата си вана, за да хидратирате кожата си докато се отпускате.

9. Контролира къдравата коса

Ако косата ви е много къдрава и сте използвали какво ли не, за да я успокоите, пробвайте и със зехтин. Можете да нанесете малко количество в краищата на косата си, ако не искате да се къса. Не нанасяйте по скалпа, защото това може да я омазни.

10. Отстранява грима

Току-що сте махнали спиралата си, но има остатъци от нея по миглите ви? Можете да ги премахнете изключително лесно с памучен тампон, напоен с няколко капки зехтин. Освен това, зехтинът е много подхранващ за миглите. Каква по-добра комбинация?Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *