четвъртък, септември 19


10 неща, за които можете да използвате зехтин… и те нямат нищо общо със салатите

0
10 неща, за които можете да използвате зехтин и те нямат нищо общо със салатите

Използвате зехтина като добавка към ястията си. Но има толкова много други неща, за които би бил полезен. Спокойно можете да го извадите от кухнята и да го вкарате във всякакъв вид употреба. Ние ви показваме 10 алтернативни начина за използване на зехтина.

1. Кара стоманата да блести

Сложете малко зехтин върху мека кърпа и почистете с нея съдовете и тиганите от неръждаема стомана, мивката, аспиратора. Ще премахнете петната от вода и корозия. След това ги полирайте с чиста, мека кърпа.

2. Забавя потъмняването на среброто

Среброто почти винаги потъмнява след определен период от време. Макар че зехтинът не може да предотврати процеса, може поне да го забави. Сложете малко върху парче гума и разтъркайте сребърните си принадлежности.

10 неща, за които можете да използвате зехтин и те нямат нищо общо със салатите

3. Почиства перли

С течение на времето, перлените огърлици и обеци започват да изглеждат без блясък. Повечето почистващи продукти обаче са твърде агресивни към перлите. И какво помага? Естествено, зехтинът. Втрийте малко зехтин с мека кърпа върху перлите и те ще заблестят както никога досега.

4. Отстранява упоритите етикети

Всички сме запознати с досадното премахване на етикети. Решението? Зехтинът. Сложете малко зехтин върху упорития етикет и оставете да престои 15 минути. След това можете да отлепите стикера.

5. Разхлабва циповете

Случва се и на най-добрите: ципът застава на едно място и няма мърдане. За щастие, проблемът се решава лесно със зехтин. Разтрийте малко върху зъбците на ципа и той ще започне да се движи гладко.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2
Сподели

Коментари