четвъртък, септември 19


10 мита за котките, в които трябва да спрем да вярваме

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 мита за котките, в които трябва да спрем да вярваме

Да започнем с един бонус мит – котката е притежание. Това грациозно животно е всичко друго, но не и красива вещ. Изисква адекватни грижи, много внимание и любов. Нямаме ли достатъчно от последното – по-добре да се откажем. Не само, че не е редно да взимаме животинка, ако не е желана от сърце, но и можем да си навлечем куп неприятности. В мъркащото топче дреме зъл гений, който много добре знае кои са нашите обувки, особено когато въпросът опре до физиологичните му нужди.

Ако вече имате един такъв екземпляр у дома, то предстоящите митове няма да ви изненадат особено. Вие сте сред посветените и най-вероятно сте измъчен член на котешкото братство. Да, точно така, измъчен. Винаги водичката да е прясна, а храната да е току-що сипана в паничката, тоалетната да се чисти след всяко ползване и вратите да са винаги отворени, защото семейство котки са склонни към клаустрофобия.

Това е само малка част от всичко, което един стопанин на „мустаци“ трябва да спазва, за да се грижи оптимално добре за своя питомец и да спечели благоволението му да не унищожава поне част от любимите му вещи. А сега сериозно – наистина се изисква търпение в отглеждането, наистина не е лесно, но категорично си струва. Връзката с това удивително създание е нещо, което не може да се опише, а само да се изжвивее.

След като си изляхме душата колко сме изтерзани от чистене, хранене, галене, отваряне и затваряне на врати, даване и получаване на обич, може да пристъпим към същината. А именно – какви са митовете за котките, които упорито битуват сред нас и, които вероятно, е крайно време да изкореним. Да видим.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5 6
Сподели

Коментари