Време е за пролетно почистване! Основно и без носталгични прегради! Според психолозите, колкото по-лесно се научим да се разделяме с ненужните вещи от миналото, толкова по-бързо ще подредим настоящето си, а и ще си дадем ясна сметка за бъдещето. Казано накратко: „Не“ на старите спомени, „да“ на новия живот.

Със сигурност лъскавата кутия, която стои отпреди няколко години в кухненския ви шкаф, никога няма да ви влезе в употреба, а панталонът, който старателно си пазите от последната година в училище, е всичко друго, но не и нещо, с което някога бихте излезли навън.

Нямате нужда и от всички стари броеве на Cosmopolitan, OK!, L’Europeo, Maximum, Журнал за жената, Блясък, Story, Кулинарен журнал, Егоист и т.н. Далеч по-добре е да ги предадете за рециклиране. В същата купчина може да добавите и трупаните с години визитки. Така де, все пак живеем в дигитална ера и смартфоните ни затова са смарт.

Днес се захващаме с почистване и подреждане – на живота, на дома, на отношенията. Всъщност, ако първото и последното са изцяло във вашите ръце, то за реда вкъщи със сигурност можем да помогнем. Ето 10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си.

10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си

1. Стари дрехи и обувки

Скъсани ли са – изхвърляйте смело и дайте зелена светлина на новите си модни предпочитания. Ако обаче все още стават за носене, но нямате никакво намерение някога да ги облечете  или обуете – дарете ги. Нуждаещите се със сигурност ще им се зарадват.

2. Празни бутилки от алкохол

Е, добре, ако живеете в студентско общежитие, едва ли е толкова драматично… Ако обаче отдавна сте семейни, колекцията ви от празни бутилки гарантирано не е достойна за домашна изложба! Без значение колко скъп е алкохолът, който някога се е съхранявал в тях.

10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си

3. Стари играчки

Да, сигурно има играчки, които са ви изключително скъпи, но… струва ли си да заемат цял шкаф, пък дори и прибрани в кашон. Ако не са счупени и няма кой да ги използва, по-добре ги подарете – независимо за благотворителност или на роднини с малки деца.


4. Самотни чорапи

Ако сте фен на комбинацията от два различни чорапа, действайте смело. Червени, сини, жълти, черни… Животът е цветен. Ако обаче сте традиционалист и пазите по неясна причина чорапи, загубили половинките си преди доста време, сега е моментът да се разделите и с тях.

10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си

5. Лекарства и гримове с изтекъл срок на годност

Не! Нямате нужда от тях „за всеки случай“. Проверете внимателно срока на годност на всички старателно пробрани лекарства, кремове, гримове, че дори и шампоани. Здравето ви е твърде ценно, за да рискувате с подобни експерименти.

6. Всичко ненужно в хладилника

Знаете за какво говорим, нали? Вадете пазарската чанта и махайте всичко излишно, със странна миризма, неопределен цвят и отдавна загубило обичайната си форма.

10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си

7. Найлонови торбички

Според статистиката ежедневно всеки от нас използва поне по 2 найлонови торбички. Те са удобни, леки, дори летящи и точно затова замърсяват сериозно околната среда. А всяка една торбичка се разгражда най-малко за 100 години в природата. Защо изобщо ги вземате от магазина?


8. Стари CD-та, DVD-та и видеокасети

Сериозно ли? Никой вече не гледа нищо на видео или DVD плейъри и не слуша музика на CD. Ако имате някакви важни неща – дигитализирайте.

10 неща, които спешно трябва да изхвърлите от дома си

9. Стари зарядни за телефон

Сигурни ли сте, че някога ще ви се наложи да зареждате Motorola-та си от 2004 година? Или Alcatel-а, които си купихте още по време на студентските си години? Смело събирайте всички остарели аксесоари и без притеснение ги предайте в някои магазин за техника.

10. Стари сметки

Ток, телефон, вода, парно… Ако плащате сметките си онлайн, всички тези хартии са ви крайно ненужни. Ако обаче все още разчитате на класическите начини за разчистване на задължения, гарантирано – няма нужда да трупате архив, по-голям от последните 3 месеца.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *