И тази година традицията повелява – февруари е месецът на любовта. А автори на любовните текстове през 2021 г. сте самите вие.

Ние ви подаряваме трибуна да поздравите своя любим/любима на страниците на сайта ни в писмо, което лично и сърдечно сте сътворили.

Любов, умножена по 10. Истински чувства, събрани в списък от 1 до 10. С половинката си имате ваши шеги, обръщения, любими места и преживявания. Направете писмото истинско и ваше.


Ели Лапкова

С мъжа ми сме родени в една година. Учили сме дори в един клас – от 1-ви клас. Той не е ученическата ми любов. Разбрахме, че се обичаме след доста години, когато бяхме достатъчно самостоятелни – помъдрели, пораснали. Той е голямата ми любов!

За съжаление, почина внезапно и неочаквано на 52 години. През всичките почти 28 години, в които бяхме женени, съм му писала няколко писма – не толкова, защото ни е разделяло някакво разстояние, а повече затова, че чрез тях по-лесно можех да изразя това, което напира в мен.

И сега продължавам да пиша, там, до неизвестното, където е той, с тайната надежда, че по някакъв начин обичта ми стига това, което е той сега. Моята звездичка.

И когато днес, 2 години след смъртта му, пускайки радиото, то започна да върти станциите и спря, случайно или не, на станция, която излъчваше нашата любима песен, написах ново писмо:

Ще те търся и ще те намирам

❤ Ще те откривам в първите утринни лъчи, прокрадващи се между спуснатите пердета. Ще те откривам в миризмата на кафето рано сутрин и ще си спомням за нашите пържени филии.

❤ Ще чувам стъпките ти нощем в тъмнината на стаята. Ще те хващам за ръка, унасяйки се в сън, и ще вървим напред по пътеките в планината. И ще знам, че пак вървиш до мен, хванал ме здраво с ръка, за да ме пазиш да не падна.

❤ Ще чувам позната и любима мелодия и ще знам, че танцуваш безшумно с мен.

❤ Ще те търся във всеки сезон и знам – ще те намирам. Ще те намирам в песента на пролетните птички, в мириса на горските цветя през лятото, в падащите листа през есента или в светлините на коледната елха през зимата.

❤ Ще те усещам в полъха на вятъра, препускащ през косите ми. В мириса на случайно запалена около мен цигара.

❤ Ще те търся сред хората. Внезапно ще ме сръчква образа на някой, който прилича по нещо на теб.

❤ Ще те търся сутрин пред градината, когато ме изпращаше за новия работен ден.

❤ Ще те търся когато пак ме люлее някакъв проблем и знам, че трябва да се справя, без да те чувам. Ще ми шепнеш тихо да не се страхувам, наблюдавайки ме свита на дивана и търсеща утеха в сълзите си.

❤ Ще те търся, когато с приятелите ни си спомняме щастливите ни моменти заедно.

❤ Ще те търся в усмивката и движенията на сина ни, у когото откривам все повече твои жестове и навици.

Ще се усмихвам, когато те усещам. Ще се завия тихо под одеялото и ще те притисна до сърцето си, да усетиш как забавя ритъма си в просъница.

Виждам те пред мен, до мен, зад мен, виждам те в мечтите, в сънищата, в хоризонта.

Обещавам, ще те търся и ще те намирам, даже да не ми повярват. Защото знам, че си до мен и ме обичаш така, както аз обичам теб.

твоето Слънце

  • Ели Лапкова получава Mystery Beauty Box със страхотни козметични продукти за мъже и жени от Premium Health Products, както и прекрасна книга от издателство „Сиела“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.