10 интересни шоколадови идеи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Какви са етапите на развитието? Каква е хронологията на развитието в историята на света? Човек открива нещо ново. Изучава новото нещо и се опитва да разкрие тайните му. Опознава новооткритият феномен и го превръща в луксозно удоволствие. С времето той работи неуморно да превърне луксозното удоволствие в достъпно за всички преживяване.

Веднъж щом човекът постигне това, започва да търси начин да събуди забравената искра на необикновеното в нещото, с което сме свикнали да взимаме за даденост. И ВОАЛА ето, че стигнахме до шоколадовите скулптори! Само това, което не сте казали, че искате, не е направено в шоколадова фигура! Ето и 10 примера за едни от най-интересните… или най-странните (зависи си от гледната точка) шоколадови произведения на изкуството.

10 интересни шоколадови идеи1. Шоколад за онези шекспирови моменти в ежедневието ни, когато желанието ни да се превъплътим в Хамлет е по-силно от нас… но не и по-силно от глада за нещо сладко. Да го хапнем или не? Туй е въпросът. За изработката му отнема много време, така че е добре му отдадем заслуженото внимание и изтънченост, както на истинско произведение от Шекспир.

10 интересни шоколадови идеи2. За феновете на чайниците, които не си падат толкова по чая. Това е вашето решение. Нападайте шоколада! Важно, ама наистина важно и задължително условие е никога да не го използвате като истински. Става единствено и само, за да задоволим вкусовите си рецептори. Врялата вода е негов смъртен враг.

10 интересни шоколадови идеи3. Има ли нещо по-хубаво от богата и разновидна закуска, която да те зареди още от рано сутринта? Има… ако закуската е шоколадова. Шшш, не казвайте на никого… Обръщаме внимание, че трябва да сте много внимателни и едното око винаги да е нащрек, всъщност може и двете. Внимавайте само да не ги затворите в състояние на екстаз и нещата да отидат в нежеланата за вас посока.

10 интересни шоколадови идеи4. Когато се смяташ за толкова сладък, че ти иде да се изядеш… вземи си шоколадов портрет и нападай! Тук нещата не са толкова прости обаче. Ако сами не можете да сътворите подобно произведение на изкуството, ще трябва да поохажвате някого, способен да го направи за вас. Още по-добре ще е, ако е напълно безплатно (е, нямаме предвид самия шоколад). Тогава няма да ви мъчат тъмни мисли, свързани с финикийски знаци.

10 интересни шоколадови идеи5. Ето и нещо за шегаджиите, които не са хванали изцяло същността на това да погодиш номер на някого. Обикновено първо караш човек да се зарадва, че ще опита шоколад, а всъщност се оказва брюкселско зеле. А не обратното. Освен пък, ако не сте решили да погаждате номер на някой изключително запален фен на брюкселското зеле… Определено ще останат разочаровани, след като опитат това лакомство.

10 интересни шоколадови идеи6. Всички знаем световноизвестната песен, в която се пее как „Тези ботуши са направени за ходене…“, докато тези обувки са направени изцяло и само за хапване. Мили дами, ако ви попадне подобно лакомство в ръцете, имате пълното право да не се двоумите и да изпадате в депресия, заради диетата, която сте започнали тази сутрин. Спокойно можете да ѝ дадете нов старт утре, нали?

10 интересни шоколадови идеи7. Най-доброто оръжие срещу всяка диета… Шоколадов пистолет! С този арсенал можете спокойно да подходите към предходната точка. Прогонвате всички съмнения в себе си и действате смело. Всички пръсти да са омазани с шоколад. Сладко, та сладко!

10 интересни шоколадови идеи8. Не правете това у дома! Не, сериозно… следното преживяване не се препоръчва по няколко причини: Първо „удоволствието“ ще излезе по-скъпо, отколкото си заслужава, второ почистването ще е кошмар и трето… само си представете колко МНОГО шоколад ще остане неизяден.

10 интересни шоколадови идеи9. Търпение трябва да имаш, млади падуан… Шоколадът за правене лесен не е. Да приемем, че, ако вече сте овладели техниката на джедайския изказ, със спокойна ръка можете да посегнете към учителят на учителите – Йода. Тези уши не ви ли карат да ги отчупите…

10 интересни шоколадови идеи10. Най-интересната шоколадова идея е просто обикновения шоколад. Защо ли? Защото само в едно малко парче събира щастие за цяла седмица! Защото няма да има нужда да сте толкова търпеливи, за да стигнете до краен резултат, както при предходните девет и да посегнете към него. Какво по-хубаво от това!


Коментари

Сподели

Коментари