Какво се случва със севернокорейките, докато са бременни? И какъв вид пренатална грижа получават те? Какви са болниците там? Всичко това е забулено в тайни, както и животът в Северна Корея като цяло, който е една голяма мистерия.

Днес ще ви запознаем с 10 интересни факта за бременността в Северна Корея и нейната уникалност. Един поглед към най-тайнственото място на света.

1. Лекарите проверяват за бременност с ръцете

Точно както във времената на вашите баби, на разположение на повечето лекари в Северна Корея няма ултразвук и бременните жени са проверявани само от голите ръце на акушерката.

2. Жените раждат в изправено положение

Севернокорейките са силно насърчавани да раждат в изправено положение. Жените, раждали така, не са имали никакви усложнения и затова това е препоръчителната стойка.

3. Контрацепцията е незаконна

Единственият контрацептив, който в страната е легален, е навременното прекъсване на акта. И това е! Всичко останало попада извън рамките на закона.

4. Близнаците се считат за късмет

Близнаците в Северна Корея отиват в отделна детска градина и получават специални грижи, както и най-високо образование.

5. Неомъжените бременни жени се лекуват различно

Ако жената не е омъжена и бременна, тя бива лекувана, но е третирана по друг начин – без уважение.


6. Жените се държат на дистанция от бебето си

Родилките в Северна Корея нямат желание да прегръщат децата си и да ги носят на ръце. Държат се така, сякаш бебета им не са техни. Защо това е така? Отговорът сигурно се корени в народопсихологията.

7. Бременните жени нямат собствени принадлежности

Докато са в болницата, жените нямат собствено облекло, нямат сапун или шампоан в банята. Може би очаквате, че болницата осигурява тоалетните принадлежности, но съвсем не е така. Нека чуденето как тези жени запазват хигиената си през този период започне сега…

8. Купуват тест за бременност тайно

Севернокорейските жени доста дълго време не са знаели за съществуването на  тестове за бременност. Днес се снабдяват с тях от контрабандисти на пазара.

9. Преждевременно родените бебетата се лекуват в стари инкубатори

Те получават същото качество грижи, както и бебета преди десетилетия. Новата медицинска техника в страната си остава мираж.

10. Прекратяването на бременността е незаконно

В Северна Корея прекратяването на бременността е незаконно, дори ако здравето на жената е в опасност.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *