четвъртък, септември 19


10 яки филма за отмъщението

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 яки филма за отмъщението
Кадър от филма „Мамчето“

Мамчето е готина, свежа и прави най-яките купони. Мамчето е готова да даде възможност на всеки тийнейджър да се забавлява в мазето на нейния дом. Само там! Никой от тях обаче не е наясно, че в Мамчето всъщност се крие хладнокръвен психопат…

Провокирани от премиерата на филма „Мамчето“, тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и електронното списание © Мустак потърсихме любимите ви филми, в чиято основа е отмъщението. Гласуването приключи, резултатите са ясни, а eто как подредихте челната десетка.

10. Без приятели
2014 година

Шестима гимназисти с ужасна тайна получават съобщение по Skype от съученичка, която се е самоубила година по-рано, след като някой качва клипче с нея в интернет. Скоро разбират, че си имат работа с човек, който ги иска мъртви. „Без приятели“ поставя началото на нова ера във филмите на ужасите и показва какво се случва, когато привидно невинна интернет шега излезе извън контрол. Това е разказ от първо лице за ужаса, който може да настъпи, когато животът ни в мрежата се превърне в най-страшния ни кошмар.

9. Убий Бил
2003 година

Филмът на Куентин Тарантино е абсолютна филмова класика, която трудно може да бъде охарактеризирана. „Убий Бил“ е предизвикателен, различен, неочакван, зареден с експлозивен екшън и ексцентричен хумор. Това е филм за жестоко предателство, кърваво отмъщение и епична вендета. Бил е главатарят на отряд от професионални жени-убийци. Прострелването на една от тях на собствената ѝ сватба поставя началото на кървава вендета. Булката (Ума Търман) излиза от кома и решава, че е дошло време за разплата, време за отмъщение.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари