Представете си следната ситуация – на дълъг път сте, късно през нощта е, а не може да заспите. Съседът до вас също не спи, но гледа лошо и очевидно не е подходящ събеседник. Какво ни остава освен да извадим телефона и да се поровим в него. Отваряме профила си във Facebook.

Сещаме се да предложим приятелство на съученик, когото не сме виждали от години. Проверяваме как изглежда новият на бившата. Малко по-късно установяваме, че съученикът ни вече е плешив баща на тризнаци, а новият на бившата вече също е в групата на бившите. Което ни успокоява… малко.

Ако често се случва да отделяте част от времето си в ровене на чуждите профили, бъдете спокойни, водени от чисто човешко любопитство, хиляди хора по света правят същото като вас. Освен това статистиката сочи, че търсенията на потребителите обикновено са съвсем невинни – интересуваме се от съдбата на хора от миналото ни или такива, с които наскоро сме се запознали.

Вижте в списъка – дали типа профили, от които обикновено се интересувате, съвпадат с тези и на другите Facebook потребители.

10. Приятели от детството, които са надалеч.
9. Първото гадже.
8. Човекът, когото харесваш, а той/тя така и не те забелязва.
7. Новото гадже на бившия/та.
6. Съученици, които изчезнаха след завършването.
5. Новото гадже на най-добрия приятел/ка.
4. Съквартирант/ка.
3. Новият колега.
2. Роднини, които не си виждал отдавна.
1. Любима група, актьор, изпълнител.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *