Важна част от тоалета на всяка жена са дамските слънчеви очила, особено през летните дни. Освен красиво допълнение към визията те са и препоръчителни за употреба, тъй като слънчевите лъчи могат да бъдат много вредни за очите.

Точно за това е изключително важно да залагате на качествени модели. Има разнообразни оригинални видове, с модерни форми, сред които със сигурност ще се намерят подходящи дори за най-взискателните дами.

Кои са 10-те най-предпочитани дамски слънчеви очила това лято?

Нека разгледаме най-нашумелите дамски модели на слънчеви очила за това лято:


1. Тип “авиатор”

Tова определено е хит сред всички дами в момента, а и не само. Моделите тип “авиатор” са вечната класика, която сякаш никога не излизат от мода. Този унисекс модел няма възраст, така че спокойно можете да носите аксесоари от колекцията от преди 10 години. Ако пък искате да подчертаете, че вашите “авиатори” са най-новият моден писък, изберете модели с рамки от златисти или кафяви цветове. Сега те са много популярни.

2. Дамски слънчеви очила с цветни лещи

Моделите с цветни лещи са на мода за втори сезон. През лятото на 2021 година дизайнерите предпочитаха оранжево стъкло, а сега на мода са розово и люляк. Основното правило е да не са с ярки нюанси, а приглушени пастели. Ако искате да добавите добър акцент към визията си, разгледайте варианти с рамка с необичайна форма.

10-те най-предпочитани дамски слънчеви очила за лято 2022

3. Тип “котка”

Тази форма на рамката също не е излизала от мода няколко сезона поред. Отличителна черта на „котешкото око“ са удължените лещи. Миналата година на мода бяха „котки“ с остри ъгли. Тази година са по-популярни по-класически квадратни и заоблени рамки, леко стесняващи се към лицето.

4. Дамски слънчеви очила с овална форма

Тази форма ни връща към модата на 90-те години. Сега съществува тенденцията да се връщаме към забравените модели, с уточнението, че за наистина модерен облик, трябва да изберете монохроматични сдържани нюанси на рамките и лещи от кафяв, опушен и тъмно зелен цвят.

5. Дамски слънчеви очила с бели рамки

Aко се страхувате, че ще сбъркате със закупуването на такъв модел, не забравяйте Кърт Кобейн и известния му аксесоар в масивна бяла рамка с контрастни черни лещи. Рамката на лещите може да бъде с всякаква форма. Правоъгълна, заоблена или с удължени ръбове. Има само едно правило, колкото по-забележима е рамката, толкова по-добре.


6. Спортни модели

Отличен избор за лятото ще бъдат вариантите в спортен стил. Те не само покриват по-голямата част от лицето, надеждно предпазвайки очите и кожата около тях от ултравиолетово лъчение, но също така помагат да се създаде футуристичен образ. За да не се объркате в разнообразието от представени опции, сравнете любимите си модели за плуване и сноуборд. Ако има прилики, тогава определено си струва да ги пробвате.

7. Нестандартни форми

Колкото по-странна е формата на аксесоара, толкова по-подходящ е за този сезон. Изберете рамка под формата на пеперуда, с отворени ръбове, наподобяващи цветни листенца, с остри ръбове или всяка друга форма, далеч от обичайните класики. Не забравяйте за цвета на рамката и лещите, най-добре е те да са в ярки нюанси, които привличат вниманието.

8. Дамски слънчеви очила с камъни

Няма значение къде са камъните. Дали по рамката, по стъклото или около носа, важното е да се забелязват. Те не излизат от мода никога, въпреки че най-вероятно ви се струват като модели от 80-те. Цветът на лещите не е важен, можете да дадете предимство както на неутрални, така и на неонови нюанси или пък напълно прозрачни, на които камъните ще изпъкват повече.

10-те най-предпочитани дамски слънчеви очила за лято 2022

9. Масивни модели

Вариантите с големи лещи, без значение кръгли или квадратни, покриващи половината от лицето, са една от най-горещите тенденции през пролетта и лятото на 2022 година. Изберете формата и цвета по ваш вкус. Ако попаднете на модели с наклонен ефект, също не се колебайте да ги вземете.

10. Тесни дамски очила

Моделите с удължени правоъгълни лещи ще допълнят добре всяка визия и ще я направят наистина стилна. Дайте предимство на вариантите с тънка метална или пластмасова рамка. По-добре е да се въздържате от закупуване на такива с масивни рамки.

Изборът от маркови модели наистина е огромен и ще имате възможността да допълните вашата ежедневна визия по най-добрия възможен начин. Винаги можете да се консултирате с любимата си онлайн оптика. Различните модели имат и различни цени, сред които със сигурност ще намерите такива, които ще са подходящи за вашия бюджет. Обърнете внимание и на степента на поляризация, за да сте сигурни в добрата защита, която продуктът ви осигурява.

Избор на дамски слънчеви очила според формата на лицето 

Когато избирате дамски слънчеви очила, трябва да внимавате, тъй като в резултат на неправилния избор на аксесоар няма да получите добър завършек на външния си вид. С точния за вас модел можете да прикриете дефекти в лицевата форма. За целта, трябва да пробвате много варианти, като наблюдавате как прилягат те върху структурата на лицето. Само така ще успеете да изберете най-добрия модел за вашата перфектна визия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.