Да, така е, всички чакат следващото лято с нетърпение още от момента, в който то е приключило. Почивки, отпуски, море, топлина, топлина, топлина.

Не можем да отречем обаче, че наред с хубавите неща, идват и куп неприятни, които на мен лично ми скапват идеята за почивка само от мисълта за тях. За сметка на това, пролетта може да ни предостави не само топлината и почивката, но и красотата си.

Пролетта ни дава всичко!


1. Идеалният климат

Нито е прекалено горещо, каращо те да се чудиш къде да се скриеш, нито е прекалено студено, каращо те да се чудиш… къде да се скриеш. Не се стича водопад от гърба ти, когато си на сянка, не припадаш, когато си на слънце. Въздухът не е сгъстен до степен на разрязване. Е, вероятно може да си малко алергичен и пролетта ти да преминава в кихане, но поне не ти е горещо. Нали?

2. Всичко е красиво

Ама всичко. Все още нищо не е пожълтяло и изсъхнало от жегата и природата тепърва се събужда. Зеленина, бели и розови цветове, мирис на цветя. Горите ехтят, дърветата скърцат, дори листенцата им са пълни с живот. Приказка!

3. Всичко започва отначало

Съвсем сериозно, може би е някаква психологическа игра на природата, но идеята, че всичко се събужда наново, помага и на нас да започнем нещата, които сме обмисляли отдавна и да променим тези, които не ни харесват. По-подходящ сезон за промяна от пролетта, няма. За мен първи януари не е толкова новото начало, колкото първа пролет.

4. Почивките, освен че са по-красиви, са и по-евтини

Все още никой не иска да ходи на море, защото водата не е достатъчно топла и защото всички плажни заведения все още спят зимния си сън. Затова, ако сте фенове на морето, но не е и на тълпите, какъв по-хубав момент за почивка на брега от пролетта?

5. Все още няма комари

Няма жужене посред нощ, хапане на недостижими (за нас, но не и за тях) места, почесване и подръпване, зачервяване, мазане и пръскане с всички видове лекарства против гадинки. Които все пак намират онова ненамазано петно и застават точно там. ПЛЯС!

10 причини защо пролетта е по-добрият сезон... за всичко

6. Изпълнен е с празници

Национални, пролетни, детски. Толкова много празнични поводи за събиране със семейството, за гордост, за забавление и за… доспиване.

7. Със събуждането на природата се движим повече

Първите топли дни наистина действат не само на психиката, но и на тялото. Виж как се движат котаците и врабчетата! Вдигни си мързеливия… И отивай да спортуваш!

8. Свършва студената, сива зима

Приключили са двата най-тежки месеца – януари и февруари. Не познавам човек, който да обича тези месеци, а вероятно, ако има такъв, той е леко мръднал. Приключат ли те, вече можем да натиснем бутона Restart.

9. Започват да цъфтят дърветата

А малко след това се появяват и първите плодове. Череши, ягоди, вишни. Малко преди да пристъпи лятото вече сме хапнали и малини, а бабите ни се гласят да правят компоти и сладка. Дори и на жегата ще ѝ простя, за да ми замирише на захар и мармалад…

10. Чакаме лятото

Ако трябва да съм напълно искрена, може би лятото не ми доставя чак такова удоволствие, защото по-сладко от момента, е очакването му. И когато дойде, сякаш вече съм се пренаситила… А вие?Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.