Определено едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на човек е да се влюби. За съжаление нищо на този свят не е вечно и раздялата, която следва любовта се преодолява тежко. А любовните раздели са нещо толкова естествено, колкото и това, че хората се намират и събират. И всеки намира сам за себе си как да се справи и да преодолее мъката си.

Едно от добрите решения е музиката. Учени установиха, че тъжните песни помагат на хората да преодолеят мъката си много по-ефективно от веселите мелодии. Слушането на по-мрачна музика – някои от песните на Адел, Radiohead и Muse например, предизвиква тъжни емоции, които водят със себе си и чувство на утеха.

Д-р Анемике ван ден Тол и нейният екип от университета „Монтфорт“ в Лестър, Великобритания, провели две отделни изследвания с близо 450 човека и установили, че голяма част от хората си пускат тъжни песни, когато преминават през емоционална криза. Повечето участници се съгласили с твърдението, че депресиращата музика им носи утеха и им помага да се справят с мъката.

„Резултатите от изследването показват, че макар повечето хора да предпочитат по-живата музика в ежедневието си, те прибягват до тъжни песни, когато искат да преодолеят някаква трудност. По-мрачните мелодии им помагат да приемат негативните емоции и да ги превъзмогнат по-лесно.“

С уговорката, че за всеки човек тези песни са много лични и строго индивидуални, ето нашето предложение от 10 песните, които ни помагат да преодолеем мъката.

1. Adele – Someone Like You

2. Whitney Houston – I Will Always Love You

3. Sam Smith – Stay With Me


4. A Great Big World ft. Christina Aguilera – Say Something

5. Rihanna ft. Mikky Ekko – Stay

6. John Legend – All of Me

7. R.E.M. – Everybody Hurts


8. Passenger – Let Her Go

9. Ed Sheeran – Thinking Out Loud

10. Sinéad O’Connor – Nothing compares 2 UКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *