понеделник, август 19


10 нови спорта, които ще ни вкарат в перфектна лятна форма

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

9. Step aerobics

10 нови спорта, които ще ни вкарат в перфектна лятна формаСтеп аеробиката е интензивна кардио програма, която включва аеробни упражнения и се изпълняват на степ платформа в танцувален стил, което я прави много приятна и забавна. Те натоварват всички мускулни групи, но предимно бедрата и седалището, които са най-проблемните зони при жените.

Упражненията с гирички „обогатяват” степ аеробиката като оформят мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Коремните преси завършват тренировката, стягайки коремната мускулатура.

10. Tae Bo

10 нови спорта, които ще ни вкарат в перфектна лятна формаТае-бо е фитнес система, комбинация от бойни изкуства (таекуондо, бокс, карате) и аеробика. Концентрация, сила, самоконтрол, енергия, грация, дисциплина са само част от думите, които описват тае-бо като спорт.

Терминът тае-бо се състои от две думи „тае“, което на корейски означава „крак“ и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „бо“- съкратено от „box“ – идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото (ударите). Този спорт е отличен начин за изгаряне на калории, придобиване на сила, издръжливост, баланс и координация.

ПРЕДИШНА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари