Евтини самолетни билети

Дигиталният свят на нашето време предлага среда, в която всеки има възможността да бъде забелязан. Дали това ще стане с изява на талант, активизъм, слово или чиста случайност, Интернет е платформа, в която стотици се борят за своите „5 минути слава“, но пътят към славата не винаги е добре обмислен.

В стремежа си да бъдат забелязани от голяма аудитория и да станат следващите инфлуенсъри в уеба, много хора ще се опитат да изпълнят дори невъзможното. Днес ви представяме някои от тези опити. Това са предизвикателства, които в даден период са били изключително популярни онлайн, но това не може да скрие факта, че са и до някаква степен лишени от мисъл.

1. Предизвикателството „Устните на Кайли Дженър“

Какъв по-добър начин да започнеш кариерата си на инфлуенсър от това да изглеждаш като такъв? Идеята на предизвикателството е да засмучеш въздуха от чаша или шише и така чрез създалия се вакуум да постигнеш ефект за по-обемни устни. Но не само обикновени обемни устни, а точно такива като на инфлуенсърката Кайли Дженър! Колкото и забавно да звучи предизвикателството, дерматолози съветват то да се избягва, тъй като може да увреди устните.


2. Предизвикателството с канелата

Супена лъжица канела не винаги е добра идея. Това предизвикателство от 2012 г. предизвика младите да погълнат канела на прах без да пият вода. Смисълът все още не е открит, но рисковете са – прахообразната канела е изключително опасна, ако попадне в белите дробове и може да доведе до пневмония.

3. Царевица от бормашина

Да, това наистина е нещо, което някои е измислил. И още по-нелепото е, че редица други са го последвали. Идеята е да се постави кочан от царевица върху бормашина и участникът да го изяде възможно най-бързо. Какво би могло да се обърка, когато доближиш бормашина до устата си?


4. Огън предизвикателство

От малки сме научени да не си играем с огъня, а това предизвикателство подстрекава към точно противоположното. Идеята е хората да се самозапалят и да изгасят огъня възможно най-бързо. Както можете да предположете, това предизвикателство най-често завършва с изгаряния от трета степен.

5. Капсули за пране

Младите често са обвинявани, че не помагат в домашните задължения – не чистят достатъчно често, не готвят, не пускат пералня. През 2017 г. някой младеж очевидно е открил капсулите за пране, но не е знаел какво точно да прави с тях и така е започнало предизвикателството за тяхната консумация. Както можете да предположите такива химикали са много отровни и поставят здравето ви в риск.

6. Душенето

Някои определено не са обърнали достатъчно голямо внимание на рекламите от типа „Не правете това вкъщи!“. Вдъхновено от бойните спортове, това предизвикателство изисква физически да удушиш някого, докато той не припадне. Целта е той да се събуди след известно време и да има усещането, че се е върнал от мъртвите. За жалост, не всички опити се оказват сполучливи.

7. Очна ябълка и алкохол

Това може да ви звучи нелепо в най-крайния смисъл на думата, но това е и идеята на тази публикация. Предизвикателството с очната ябълка цели хората да се напият, като изливат алкохол върху очите си. Както сами знаете, алкохолът е вреден за човешкия организъм, това включва и изливането му върху очната ябълка. Има данни за хора, които са ослепели, правейки това.


8. Орео предизвикателство

Забравете за „взимаш, отлепваш, облизваш, потапяш“, защото Интернет има различни виждания, когато става дума как да консумираме правилно бисквити „Орео“. Тук сме предизвикани да поставим Орео върху челото си и само чрез движения на лицето да преместим бисквитата в устата си. Може това да е най-нелепата употреба на храна, но поне не застрашава човешкото здраве.

9. Банан със Спрайт

Продължаваме тренда за храни, заедно с тренда „не правете това“. В това предизвикателство трябва да изядете два банана и след това да изпиете цяло кенче със Спрайт. Ако сте фенове както на бананите, така и на тази газирана напитка, за съжаление ще ви споделим, че те не са добре съвместими и едновременната им употреба води до гадене и повръщане. А повръщането не е никак забавно, дори и в Интернет.

10. Предизвикателство със 100 пласта

Първоначално започнало като провокация към различни влогъри да сложат 100 пласта лак върху ноктите си, това предизвикателство бързо се трансформира и хората се опитват да сложат 100 пласта грим върху лицето си или да се облекат със 100 дрехи едновременно. Честно казано 100 пласта от каквото и да е звучат като твърде много работа, затова нека се придържаме към 10-те. 😉
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.