На 12 август законът на джунглата ще е единственият, който ще бъде валиден. Световната звезда Идрис Елба (Бързи и яростни: Хобс и Шоу) и режисьорът Балтазар Кормакур (Еверест) ни отвеждат дълбоко в красивите, но опасни простори на африканската савана и ни изправят лице в лице със „Звярът“.

В ускоряващия пулса иновативен екшън трилър един баща е готов на всичко, за да защити семейството си. Дори и да се изправи срещу невиждан досега хищник.

В „Звярът“ наскоро овдовелият лекар Нейт Даниелс (Идрис Елба) решава да осъществи отдавна планирано завръщане в Южна Африка, където за първи път е срещнал жена си, с надеждата отново да се сближи с двете си отчуждени дъщери.


Тримата се отправят към резерват за диви животни, поддържан от техния дългогодишен семеен приятел и биолог Мартин Батълс (Шарлто Копли). Но това, което започва като спокойно пътешествие в търсене на душевен покой и семейно разбирателство, се превръща в кошмарна борба за оцеляване.

По петите им е огромен кръвожаден лъв, жаден за човешка кръв. Битката ще е на живот и смърт, защото в природата има място само за един върховен хищник. Ще успее ли Нейт да спаси семейството си? На какво е способен човек, за да оцелее и възможно ли е да спечели в неравностойна битка с дивата природа?


Отговорите ще открием в спиращия дъха напрегнат трилър „Звярът“, открояващ се с вълнуваща история, красива визия и високо ниво на продукция, които поставят филма сред най-качествените представители на creature feature жанра.

Изправяме се срещу „Звярът“ от 12 август само в кината и 4DX, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите двойни кинобилети за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 12 август и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на „Звярът“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса. Готови ли сте да се изправите срещу „Звярът“?

1. Лъвовете ядат по близо 82 кг месо на ден.

2. Един мъжки лъв тежи между 180 и 220 кг.

3. Главният герой в „Звярът“ – невиждан, досега, лъв, е огромен – с тяло, дълго, колкото лек автомобил и лапи с размера на футболни топки. Най-смъртоносното животно в саваната е създадено с помощта на съвременната CGI технология, поставяйки екипа пред сериозни предизвикателства, както при създаването на външния му вид, така и по време на снимките на филма. „Тъй като актьорите и създателите на филма имат нужда от визуализация на лъва по време на снимачния процес, в повечето случаи тази роля се заемаше от огромен каскадьор в сива блуза, изпълняващ движения подобни лъвските“, споделя режисьорът на филма Балтазар Кормакур.

4. Екипът от каскадьори е ръководен от Кери Грег, работил по „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Те работят в тясно сътрудничество с останалите отдели по създаването на визуализацията на животните, VFX и SFX ефектите, за да бъдат сигурни, че всички сцени и битки изглеждат максимално реалистично, както биха били наистина, ако се бият лъв и човек.

5. Действието във филма „Звярът“ се развива в окръг Мопани на Република Южна Африка и е заснет изцяло в провинциите Лимпопо и Северен Кейп, както и в Кейп Таун.


6. Макар да включва актьори от различни националности, за създателите на филма е от ключово значение основната част от поддържащия актьорски състав да се състои от южноафриканци, където е заснет и самият филм.

7. За режисьора Балтазар Кормакур е от ключово значение да не показва „захаросаната“ холивудска версия на Южна Африка, а истинската такава. Ето защо дизайнерът на костюмите Мойра Ан Мейер, която е от Намибия държи костюмите на местното население и бракониерите да са максимално автентични и ги създава точно такива.

8. Лъвът в главната роля, както и останалите лъвове са създадени с най-съвременните и усъвършенствани филмови ефекти, които не са били използвани досега във филмова продукция. Нито една сцена в „Звярът“, която е между хора и лъвове, не е заснета с истински лъвове. При снимките на терен не са били използвани истински лъвове и нито едно животно не е пострадало.

Звярът

9. Лъвовете са изчезнали от 26 африкански страни и 95% от територията, която са обитавали преди.

10. Кости, нокти и зъби от лъвове често се продават като тигрови такива в Азия. Ето защо са изключително атрактивни и доходоносни за бракониерите.

Според Министерството на горите, рибарството и околната среда на Южна Африка през 2019 г. са извършени повече от 2014 бракониерски дейности. Това число спада до 1573 през 2020 г., основно заради ограниченията в пътуванията на бракониерите по време на пандемията.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.