Този септември в кината у нас ще можем да се насладим подобаващо на дългоочакваната игрална версия на легендата за Мулан, разказана с епичен размах от режисьорката Ники Каро.

Забележителните декори и костюми, впечатляващите екшън сцени, колоритните герои и драматичната история на изключителната Мулан предлагат незабравимо изживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Вдъхновен от древната китайска поема „Баладата за Мулан“ и едноименната емблематична анимационна приказка на Disney от 1998 г., Мулан разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която – за да защити честта на семейството и народа си – заблуждава всички, че е мъж, и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

Отправете се на неповторимо приказно пътешествие само в кината и открийте с Мулан един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да останеш верен на себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

Ставаме част от легендата за Мулан от 11 септември – само в кината на 2D, 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия, а в дните до четвъртък Форум Филм България и музикалният портал © Меломан.бг ви дават шанс да спечелите страхотни оригинални подаръци от филма – тефтер, ветрило и чанта.

В четвъртък трима от гласувалите ще грабнат по една от наградите, а дни преди официалната премиера на „Мулан“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. Кастинг директорите интервюират над 1000 кандидатки за ролята на Мулан. Част от изискванията са да владеят добре бойни изкуства, да говорят английски и да имат потенциал да бъдат звезда.

2. Лю Ифей превъзмогва сериозна умора, като се явява на интервю за ролята на Мулан на следващия ден, след 14-часов полет със самолет от Пекин до Лос Анджелис. Тя изпълнява четири сцени, едната от които е дълга цели пет страници и завършва пълна, 90 минутна тренировка с тежести, веднага след двучасовото си прослушване.

3. Лю Ифей изпълнява 90% от каскадите си във филма, които включват яздене на кон, бой с меч, бойни изкуства и батални сцени.

4. За да направят „Мулан“ по-достоверен в исторически план, вместо Хуни, както е в оригиналния анимационен филм, врагът-завоевател е олицетворен от Жоужан – държава, която съществува по времето, когато се развива историята на Мулан.

5. Дизайнерът на костюми – Бина Дайгилер, прекарва няколко седмици в Китай, за да се увери, че костюмите за филма са акуратни и автентични.

Мулан

6. За да постигнат невероятните батални сцени, авторите на филма наемат специализирани каскадьорски екипи от Китай, Казахстан, Монголия, Нова Зеландия и Австралия. Бойните сцени обикновено включват няколко от главните актьори и армия от 100 статисти.

7. Сложните битки с меч във филма са форма на ушу, която е много трудна за овладяване.

8. Приблизително 4 000 хиляди оръжия са направени специално за филма. Те са направени от множество различни материали: някои са от алуминий с полиуретанови дръжки, други са по-меки версии, предназначени за двубоите между актьорите.

9. Оръжейната, подготвена за „Мулан“, включва щитове за пехотата, копия, лъкове и стрели, двуостри Джиани, мечове Дао и кинжал Кпинга, използван от злодея Бори Кан.

10. Джейсън Скот Лий, който изпълнява ролята на Бори Кан, е работил с Disney по игралния „Книга за джунглата“ (1994), както и по анимационните Лило и Стич и Лило и Стич 2: Стич има повреда.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *