Истина или предизвикателство? Eднa бeзoбиднa игpa мeждy пpиятeли ce пpeвpъщa в нeщo cмъpтoнocнo, ĸoгaтo няĸoй или нeщo зaпoчвa дa нaĸaзвa oнeзи, ĸoитo лъжaт или oтĸaзвaт дa пoĸaжaт cвoятa cмeлocт.

Група младежи, които учат заедно в ĸoлeж, вяpвaт, чe изборът между иcтинa и предизвикателство e пpocтo зaбaвнa игpa cpeд пpиятeли. Дoĸaтo тe ca в Meĸcиĸo на почивка, ce зaбъpĸвaт в тaзи привидно бeзoбиднa авантюра, в ĸoятo тpябвa дa пpизнaят иcтинaтa или дa пpoявят cмeлocт.

Игpaтa обаче ce oĸaзвa пo-peaлнa, oтĸoлĸoтo те cи миcлят, и всички, бeз знaчeниe дaли иcĸaт, или нe, попадат в нея. А сĸopo… ocъзнaват, чe вcичĸo тoвa нe e пpocтo игpa, a гopчива реалност. Правилата са убийствено ясни: кажете истината или ще умрете; изпълнете предизвикателството или ще умрете; откажете да играете… и ще умрете.

Последиците от всяка истина и от всяко предизвикателство са ужасяващи, а в в последствие става ясно, че „играта“ никога не свършва, действа по своя собствена логика и привидно няма как да бъде победена.

Главните действащи лица в „Истина или предизвикателство“ са Луси Хейл („Малки сладки лъжкини“) и Тайлър Поузи („Тийн Вълк“). Режисьор на филма е Джеф Уадлоу („Шут в г*за“ 2), който е и изпълнителен продуцент, а в ролите влизат още Нолан Джерард Фънк, Хейдън Зито и София Тайлър Али. Продуцент е Джейсън Блум.

„Истина или предизвикателство“ идва в кината от петък, 20 април, а тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим вашите любими игри, които не бихте искали да ви застигнат в реалния живот. В края на седмицата трима от участвалите ще спечелят двойни кинобилети за филма, валидни за веригите на Синема Сити, Ciné Grand или Кино Арена.

Участвайте тук.

А как изглежда пълният списък с игри, които не бихте искали да ви застигнат в реалния живот, ще разберете в събота, 21 април, в електронното списание © 10-те най.

Дни преди официалната премиера на филма у нас поглеждаме зад кулисите на „Истина или предизвикателство“ с 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.

1. Един от най-паметните моменти от „Истина или предизвикателство“ за актрисата Люси Хейл е когато действащите лица се опитват да измамят демона, принуждаващ ги да играят играта:

„До един мислихме, че ще бъде достатъчно да избираме само истина и всичко ще бъде наред. Но след това разбрахме, че ако двама души изберат истина, следващият трябва да изпълни предизвикателство.“

10 любопитни факта за филма "Истина или предизвикателство"
Снимка: Форум Филм България

2. Част от филма „Истина или предизвикателство“ действително е заснет в Мексико, в малкото градче Росарито, където групата приятели отиват, за да прекарат пролетната си ваканция.

3. Режисьорът Джеф Уадлоу споделя:

„След като написахме сценария, направихме списък с всички истини и предизвикателства и ги оценихме по скалата от 1 до 10. После ги подредихме в хронологичен ред, който филмът да следва, така че оценката да нараства прогресивно с развитието на филма. Това внимание към детайла ни позволи да създадем филм, в който зрителят усеща как напрежението се покачва.“

10 любопитни факта за филма "Истина или предизвикателство"
Снимка: Форум Филм България

4. С цел да помогне на актьорите да се сплотят преди старта на снимачния процес и за да може зрителят наистина да повярва в приятелството и общото им минало, Уадлоу ги води на еднодневна псевдо пролетна ваканция в Мексико.

5. Във филма влизат реални любителски видеа, които актьорите са заснели с телефоните си, по време на еднодневната ваканция в Мексико.

6. Една от най-напрегнатите сцени в „Истина или предизвикателство“ е предизвикателството, което Пенелопи трябва да изпълни – да върви по покрива, докато пие от бутилка водка, заснемането на която отнема цели пет нощи!

7. Злата усмивка, която се разлива по лицата на обладаните от играта герои, е вдъхновена от рисунките на режисьора, които той е правил още като дете.

10 любопитни факта за филма "Истина или предизвикателство"
Снимка: Форум Филм България

8. Люси Хейл, която влиза в ролята на Оливия в „Истина или предизвикателство“, попада под светлината на прожекторите с участието си в хитовия сериал „Малки сладки лъжкини“. Хейл печели награда от „Избора на публиката“ за „Любима телевизионна актриса“ през 2014 г. и е номинирана в същата категория през следващите 3 години.

9. Тайлър Поузи, който влиза в ролята на Лукас, преди това участва в известния сериал на MTV „Тийн Вълк“. Той е избран последен на прослушванията за ролята си в „Истина или предизвикателство“.

10 любопитни факта за филма "Истина или предизвикателство"
Снимка: Форум Филм България

10. Люси Хейл разкрива, че винаги, когато чете сценарий, си съчинява своя собствена предистория на героинята си. В „Истина или предизвикателство“ си представя, че двете с Марки израстват на една и съща улица. Родителите им са приятели, а те са ходили заедно на уроци по танци. Заедно са преминали през всички житейски перипетии. Карали са се като сестри, но накрая винаги са надмогвали различията си и са разчитали една на друга.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *