10-те най-богати покер играчи

Едва ли има човек, който не бленува пред мисълта за перфектната професия и то такава, която да му носи милиони. Настоящата класация ще ни запознае с 10 мъже, които са успели да превърнат тази мечта в реалност. Те не просто са професионалисти в хобито си, те са професионални играчи. И това наистина ги е направило богати. За тях играта на покер се е превърнала от приятно занимание в свободното време и повод за събиране с приятели – в работа.

И макар да го правят от седнало положение, това със сигурност не е типичната работа зад компютъра в офиса, а точно обратното. Тя ги среща с различни хора, на различни дестинации, а надникът им зависи изцяло от уменията им с картите, както и от тяхната хладнокръвност.

Най-голямата световна база данни за покер постижения Hendon Mob класира следващите 10 играчи по размера на техните печалби от турнири на живо. Листата достатъчно красноречиво показва от кой континент се е зародила играта в сегашния си вид и къде е най-голямото покер общество.

Снимка: PokerNews

Първото място заема канадецът Даниел Негреану. Преди да се запали по играта на покер, той има амбициите да се занимава със снукър, но за щастие картите привличат по-силно вниманието му. Заживявайки в Лас Вегас, Даниел се отдава изцяло на призванието си и в крайна сметка тренировките и вложените усилия му се отблагодаряват. Той е най-печелившият турнирен играч с почти $35 милиона в печалби от турнири на живо и е една от звездите на Team PokerStars Pro.

Снимка: PokerNews

Следващ в списъка е американецът Ерик Сейдел с неговите $33 милиона в печалби и общо 8 спечелени гривни от престижните Световни серии по покер. Подобно на Даниел той започва професионалния си път с друга игра – тази на табла, но впоследствие се преориентира към картите. Дебютът му на Световните серии е през 1988 г., когато заема второто място, а финалното раздаване дори е увековечено в знаменития филм „Комарджии“.

Снимка: PokerNews

Третото почетно място в стълбичката отново принадлежи на американец. Даниел Колман е едва 27-годишен, а печалбите му вече възлизат на почти $30 милиона. Както повечето „съвременни“ играчи, той започва да играе и да се упражнява онлайн, докато не се фокусира върху живите турнири, благодарение на които натрупва тази солидна сума пари.

Снимка: PokerNews

Следващият емблематичен играч е Антонио Есфандиари. Роденият в Иран и впоследствие заживял в Калифорния играч е започнал професионалния си път като… магьосник. Уменията му в покера също изглеждат почти магически и благодарение на тях Антонио е спечелил над $27 милиона.

Снимка: PokerNews

Петото място в класацията заема немецът Фьодор Холц. Само на 24 години Фьодор е натрупал почти $25 милиона, благодарение на уменията си с картите и е смятан за един от най-успешните съвременни играчи, както в турнирите на живо, така и онлайн.

Снимка: PokerNews

Фил Айви се изкачва до номер шест в листата с близо $24 милиона. Той е завоювал цели десет гривни от Световните серии по покер, с което заслужено си е спечелил прякори като „Тайгър Уудс на покера“ или „Феномена“.

Снимка: PokerNews

След него в списъка се нарежда поредният американец – Скот Сейвър. Както повечето си колеги, верни на призванието покер про, той живее в Лас Вегас, а печалбите му от събития на живо възлизат на над $22 милиона.

Снимка: PokerNews

Осмата позиция принадлежи на известния с острия си език и завидни умения Фил Хелмут. Печалбите на легендарния играч също наближават $22 милиона, а тази година той издаде поредната си книга – мемоар, в която разказва за изкачването си по стълбата на успеха.

Снимка: PokerNews

На последните две места в класацията се нареждат Джон Джуанда и Браян Раст, чиито печалби към момента се различават едва с няколко хиляди и възлизат на над $20 милиона. Битката за изкачването в ранкинга между двамата определено е оспорвана, като Джон води и в броя спечелени гривни от Световните покер серии с 5 към 2 спрямо Браян.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *