Този ноември се отправяме на приказно пътешествие далеч във величествените планини на Колумбия, където е скрито едно чудно и магично място, наречено Енканто. Магията му е благословила всички в невероятното семейство Мадригал с уникални дарби.

Всички, освен един – 15-годишната Мирабел. Но макар и лишена от специални способности, Мирабел не спира да се бори за това, в което вярва, и копнее за нещо повече в живота, за да докаже на всички и най-вече на себе си, че да си обикновен понякога може да е най-необикновеното нещо.

И когато магията, която обгръща Енканто, е заплашена да изчезне, най-обикновеният член на семейство Мадригал се оказва единствената надежда за спасение.

Юбилейната, 60-та пълнометражна анимация на Дисни ще ни потопи в уникалната атмосфера на една вълшебна история, разкривайки невероятна визуална красота, тематично разнообразие и необикновени герои.

Изпълнен с много настроение, музика и цветове, „Енканто” ще ни срещне с различна и пленяваща култура и с герои, колкото различни, толкова и познати. Защото без значение къде се намираме по света, всички семейства си приличат. И вярваме или не, магията е навсякъде около нас, само трябва да я потърсим.

Вълшебният свят на „Енканто“ ни завладява от 26 ноември само в кината, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите магическа награда от филма – чаша, тефтер и чанта „Енканто“. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 25 ноември и бъдете готови за награда. Успех!


Дни преди официалната премиера на “ Замръзналото кралство 2 “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за музиката, героите, сюжета и тайните детайли около лентата.

1. На испански думата „енканто“ означава чар, заклинание или омагьосване/магия. Използва се както за изричане на магически заклинания, така и като прилагателно за „скъпа/любима“.

2. Мирабел е първата главна героиня на Disney, която носи очила.

3. Мирабел е и първата героиня на Disney с южноамерикански произход.

4. „Енканто“ е вторият съвместен проект за Disney на Байрън Хауърд и Джаред Буш, които са режисьор и ко-режисьор на наградения с „Оскар“ за най-добър анимационен филм „Зоотрополис“.

5. Действието в „Енканто“ се развива в Колумбия и съдържа много теми и препратки от магическия реализъм, свързан с произведенията на Габриел Гарсия Маркес.

Енканто

6. За първи път в историята на Disney, в една календарна година, се повяват две нови героини/два нови образа от различни пълнометражни анимационни филма – Мирабел („Енканто“) и Рая („Рая и последният дракон“).

7. Броят на основните герои в „Енканто“ е най-големият за анимационен филм на Disney до момента. Съответно тяхната реализация изисква разработването на чисто нови технологии – системите за анимация и генериране на цифрова визуализация (рендъринг) „Маестро“ и „Хипперион“.

8. Основната тема в „Енканто“ е семейството. Още преди да изберат мястото на действието и преди да създадат, който и да е от героите, авторите на филма решават, че именно семейството ще бъде „сърцето и душата“ на историята.

9. Част от богатата традиция на Disney е да разказват истории чрез музика. И „Енканто“ не прави изключение. Анимацията включва осем песни на Лин-Мануел Миранда. Авторът на сензационния бродуейски мюзикъл „Хамилтън“, както и на песните от обичания анимационен хит на Disney „Смелата Ваяна“, работи в близко сътрудничество със създателите на филма още от самото начало на проекта.

10. В озвучаването на Мирабел и Пепа в българската версия на „Енканто“ се включват Веси Бонева и Надежда Панайотова. Това е третият съвместен филм на Disney за двете, след ролите им на емблематичните Ана и Елза в двете части на „Замръзналото кралство”.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *