Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър

Нужно ли е гримирането да отнема цяла вечност? Редакторите на американското издание „Huffington Post“ твърдят, че отговорът на този въпрос е категорично „Не“. В полза на всички дами, които живеят на бързи обороти, те съставиха полезен списък с няколко лесни трика за това как да се справят без много усилия и изгубено време.

Като например:

Ако направите грешно движение и червилото или очната линия се размажат, не губете време да ги триете – просто ги скрийте с коректор. И още. Ако не сте се наспали, нанесете под очите коректор, един тон по-светъл от кожата си, а точно под долния клепач – един тон по-тъмен. Така ще намалите подпухването. В този стил ето още 10 лесни хитринки за бърз грим.

1. Ексфолирайте устните

Ако нямате време, ексфолирайте устните си с четка за зъби и нанесете гланц в цвят, близък до естествения.

2. Хитрата очна линия

Нанасяйте очната линия между миглите, а не над тях – така тя изглежда по-естествено.

3. Извийте миглите, вместо да използвате спирала

Ако затоплите извивачката за секунда-две със сешоара си, ефектът ще бъде по-дълготраен.

4. Дегизирайте пъпката

Вместо да я замазвате с коректор, нанесете течността с тънка четка само върху подутината и я разнесете леко наоколо.


5. Овлажнител с двойно действие

Намерете си овлажняващ крем за кожа с лек оцветяващ ефект, вместо да нанасяте тежки пластове декоративна козметика.

6. Лесни за поддържане устни

Ако не сте фенове на червилото, заложете на цветен балсам за устни – той дава ефект на грим и едновременно с това поддържа устните ви меки.

7. Котешка извивка

Извитата извън клепача очна линия изглежда чудесно, но е трудна за постигане. Ето един съвет – използвайте лъжичка, като притиснете изпъкналата й страна до очната ябълка и следвате контура й с четчицата.

8. Бързи опушени очи

Този тип грим не е за начинаещи – за него трябва много нанасяне на цветове и внимателното им смесване. За да ускорите нещата, драснете знака „диез“ – #, с по-тъмния цвят сенки до външния ъгъл на окото си и после го слейте с останалата част от грима.

9. Сух шампоан

Вместо да слагате сух шампоан сутрин, направете го преди да си легнете. Така той ще има време да подейства, да абсорбира излишната мазнина по косата и да създаде допълнителен обем.

10. Спешен френски маникюр

Освен ако нямате ръцете на хирург, саморъчно направеният ви френски маникюр винаги изглежда като рисунка на тригодишно, нали? За да постигнете перфектната бяла линия отгоре, просто сложете лепенка в основата на нокътя и боядисайте в бяло горната част. И готово!


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *