Всеки от нас е попадал на филм, който ни е разсмивал от сърце, който ни е натъжавал и дори разплаквал. Но колко от вас са попадали на филм, който може да промени начина ви на живот?

Дали заради модата, по хуманни или други причини, все повече хора по света избират веганството като начин на живот. Удивително, но се оказва, че не малка част от тях са предприели тази важна стъпка – да се откажат от месото и млечните продукти, повлияни именно от филмите.

Независимо дали става въпрос за вредното въздействие на животинските продукти върху здравето или за филми, които са посветени на жестокостта към животните, тези ленти са толкова въздействащи, че наистина са променили живота на мнозина.

Ако и вие сте на ръба на такава важна крачка – вижте тези 10 филма. Може пък те да успеят да ви дадат онова малко окуражително подтикване, от което се нуждаете.

Ако сте от заклетите месоядци – вижте тези 10 филма. Може и да не станете вегани заради тях, но пък ще ви представят една различна гледна точка по темата. За никого не е излишно да обогати познанията си, нали?

10. „Кравоспирация“

Документалният филм разглежда ефектите, които оказва животновъдството върху природата и околната среда.

9. „Окджа“

В тази научно-фантастичната драма младо момиче се опитва да направи всичко по силите си, за да спаси най-добрия си приятел Окджа – добродушно същество, което е отвлечено от могъща международна компания, която има планове да го използва за хранителен източник.


8. „Супер голям“

Различна гледна точка за последствията от нездравословното хранене и заболяванията, свързани с него.

7. „Храна ООД“

Филм, след който ще гледате на храната по различен начин. Лентата засяга темата за индустриалното производство на месо и осигуряването на евтина, но некачествена храна.

6. „Rotten“

Да, не е филм, а сериал, но всеки епизод от поредицата предлага ясна и обективна оценка върху различните сектори на хранителната индустрия, което често документалните филми не успяват да постигнат.

5. „Сурово“

Френско-белгийска хорър драма за вегетарианка, която постепенно се превръща в канибал. Когато лентата бе излъчена по време на фестивала в Торонто през 2016 година, се наложи лекарски екипи да оказват помощ на част от публиката, шокирана от сцените във филма.


4. „Касапница“

Псевдо-документалната комедия ни представя Великобритания през 2067 г., когато месото, яйцата и млечните продукти са незаконни. За младите няма нищо по-нормално от това животните да не са част от храната ни, по-възрастното поколение обаче изпитва дълбока вина от месоядното си минало и търси начини да го преглътне.

3. „Земляни“

Пълнометражен документален филм за абсолютната зависимост на хората от животните, илюстриращ пълното ни неуважение към видовете.

2. „Вилица или скалпел“

Авторите на филма застъпват теорията, че голяма част от болестите ни са причинени от животинските продукти, богати на протеин. Изходът според тях е нискомаслена диета, базирана на растителна храна и пълнозърнести продукти.

1. „Не ми бъркай в здравето“

Лентата разкрива огромното влияние на животинските храни, както върху личното ни здраве, така и върху обществото като цяло. Има ли дезинформация относно веганските диети и опитва ли се някой да печели на гърба на обикновения потребител?Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *