Евтини самолетни билети

Хари Потър излезе от тийнейджърството. Първата книга от поредицата за детето магьосник – „Хари Потър и философският камък“, беше публикувана на 26 юни 1997 г. Думите в началото на изданието: „И всяко дете по света ще знае името му“, се оказват съдбовни, а името на главния герой минава далеч отвъд пазарите на Великобритания и английския език.

Днес филмовата поредица за Хари Потър е една от най-успешните кино продукции на всички времена и продължава да вдъхновява страстните си, увеличаващи се последователи по света. Кой знае каква щеше да е кариерата на Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, ако не бяха филмите за младия магьосник. Зрителите наблюдаваха как актьорите растат на екрана и се превръщат в мегазвезди.

Един от ключовите елементи, които допринасят за оживяването на книгите на Дж. К. Роулинг на голям екран, е емоционалната музика към филмите от великите композитори като Джон Уилямс, Патрик Дойл и Никълъс Хупър. Феновете могат да ѝ се насладят в страхотната колекция “Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” от 5 винилови плочи със снимка.


Оказва се, че не само в книгите за Хари Потър могат да се намерят много тайни послания. Филмите за младия магьосник крият не по-малко интересни подробности, които може би изобщо не сте забелязали… Ето 10 дребни детайла, скрити от зрителите във филмите за Хари Потър.

PS: И внимание! Има реална опасност, след като прочетете материала, да изпитате остро желание да изгледате още днес всички филми за Хари.

1. Облекло от Долорес Умбридж

© Warner Bros.

Според сюжета на филма „Хари Потър и Орденът на феникса“, в училището се появява нов учител на име Долорес Умбридж. Обърнете внимание: колкото по-гневна и луда става тази героиня и получава повече увереност, толкова по-тъмни са дрехите ѝ.

2. Второто най-известно трио във филма се промени

© Warner Bros.

Според сюжета на книгата триото Малфой-Краб-Гойл остава неразделно през цялото време. Въпреки това в „Хари Потър и даровете на смъртта“ създателите на филма са принудени да направят лека промяна: актьорът, който играе Краб, бил арестуван и не успял да участва в снимките. Ето защо, вместо него, виждаме Блейз Забини.

3. Бременната Белатрикс

© Warner Bros.

По време на снимките на „Хари Потър и Нечистокръвният принц“, Хелена Бонъм Картър е била бременна. Точно поради тази причина в целия епизод я виждаме с широки дрехи, липсват близките ѝ планове и обикновено фигурата на героинята е скрита зад мебели или други предмети.


4. „Отварям се в края“

© Warner Bros.

Първата книга на Хари Потър беше публикувана в годината, в която според сюжета на последната книга е битката за Хогуортс. И сега си спомнете надписа, който Дъмбълдор остави на Хари: „Отварям се в края“. Историята на Потър „се отвори“, когато в сюжета тя завърши.

5. Истински емоции

© Warner Bros.

Спомняте ли си сцената в първия филм, когато героите влизат за първи път в Голямата зала, за да преминат церемонията по разпределението? Изненаданите лица и емоциите на актьорите в този момент са напълно искрени и реални: Даниел, Рупърт и Ема наистина влизат в тази стая за първи път.

6. Какво прави Чо Чан тук?

© Warner Bros.

А помните ли, че в последния филм няколко пъти ни беше показвана Чо Чан, първата любов на Хари? Момичето беше облечено в училищна униформа и беше в Хогуортс заедно с другите ученици, сякаш все още беше в училище. Странно, защото Чо в сюжета на книгата е по-голяма от Хари с една година, което означава, че по това време вече е била завършила обучението си в Хогуортс.

7. Патронусите на Рон и Хърмаяни са случайни

© Warner Bros.

Патронусът (магическа същност, която се извиква със заклинанието „експекто патронум“ и служи за защита от зли духове) на Рон е джак ръсел териер, ловна порода кучета, която освен другите животни, преследва и видра. Но патронусът на Хърмаяни е именно видра.


8. Нимфадора Тонкс е с различен цвят на косата

© Warner Bros.

В книгата Нимфадора Тонкс е описана като магьосник, който има способността да променя външния си вид. Тя обожава розовия цвят на косата, но във филма е с… лилава. Причината: за да не го свързват зрителите с Долорес Умбридж, която е известна с любовта си именно към всички нюанси на розовото.

9. Мистериозен гоблен

© Warner Bros.

Когато в „Хари Потър и Орденът на феникса“ Хари изследва родословното дърво на Сириус, забелязваме, че семейство Блек има традиция да дава на децата си имена на звезди и съзвездия: Сириус, Регулус, Белатрикс и Андромеда. Освен това обърнете внимание на смешните детайли на гоблена: изглежда, че семейството има пръст в създаването на логото на компанията Starbucks.

10. Последният танц на Виктор Крум и Хърмаяни

© Warner Bros.

Според сюжета на последната книга Виктор Крум идва на сватбата на Бил и Фльор. В „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Първа част“ създателите са искали да добавят сцена, в която Крум и Хърмаяни танцуват заедно под непримиримия поглед на Рон, но в движение са променили мнението си и сцената е била изрязана.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.