10 от най-добрите филми по действителен случай

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Холивуд обича филмите по действителен случай. Те често се оказват добра инвестиция и нерядко разбиват бокс офис класациите. Сред най-емблематичните, които не попадат при 10-те по-надолу, можем да отбележим лентата на Спилбърг, представяща истинските събития за бунта на робите на испанския кораб „Амистад“; криминалния „Зодиак“, разказващ за известният сериен убиец от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, наричащ себе си Зодиак или британската историческа драма „Речта на краля“, която през 2010 г. спечели Оскар за най-добър филм, за най-добра мъжка роля и за най-добър режисьор. Ако и вие като нас сте фенове на филмите по реални събития, днес имаме ценен списък за вас – 10 от най-добрите филми по действителен случай, представени в произволен ред.

1. „Списъкът на Шиндлер“ (1993 г.)


„Списъкът на Шиндлер“ е биографичен филм на Стивън Спилбърг  и разказва за судетския германец и бизнесмен Оскар Шиндлер, който успява да спаси живота на над 1000 евреи по време на Втората световна война. Филмът печели множество награди, от които 7 Оскар-а, включително за най-добър режисьор.

2. „Арго“ (2012 г.)


„Арго“ е политически трилър, разказващ за спасяването на шест американски дипломати, взети за заложници в Техеран. Режисьор на филма е Бен Афлек, който играе и главната роля на агента на ЦРУ Тони Мендес и води спасителната операция. Aктьорският състав включва носителите на награда „Еми“ Брайън Кранстън и Джон Гудман, както и носителят на „Оскар“ Алън Аркин. Филмът получава седем номинации за Оскари 2013, в това число и за най-добър филм. Също така е номиниран и за пет Златни глобуса, от които печели в категориите най-добър режисьор и най-добра драма.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари