Алтернаторът е изключително важна част на задвижващия агрегат. Този компонент е не просто зарядно устройство на акумулатора, но и основен източник на енергия за електрическите компоненти на автомобила, в това число включваме светлините на таблото, фаровете, компютъра, задните светлини и т.н.

В случай, че алтернаторът се повреди, то акумулаторът е този, който поема функциите, но не за дълго поради своя ограничен заряд. Именно затова е от съществено значение да се смени старият алтернатор с нов.

За щастие на повечето собственици на автомобили днес можете да откриете и алтернатор втора ръка. В тази статия обаче ще разгледаме част от най-добрите марки алтернатори за 2022 година.


1. Алтернатори ACDelco GM 

Американската марка ACDelco е собственост на General Motors и е производител на оригинално оборудване, включително и алтернатори. Те са едни от най-разпространените, като са предназначение за цялата гама от модели автомобили, а именно Buick, Cadillac, Chevrolet, Hummer и GMC. Наред с това трябва да кажем, че алтернаторите на ACDelco се предлагат в две версии:

  • Алтернатори GM OE – те представляват новопроизведени компоненти и са подходящи за смяна на стария агрегат.
  • Алтератори Gold (professional) – тази версия представлява смазани ключови компоненти, с които се цели да се подобри надеждността на превозното средство дори и при тежки условия.

2. Bosch Automotive

Марката Bosch е известна със своето качество и въпреки, че алтернаторите, които произвежда, са скъпа инвестиция, то със сигурност тяхната покупка не би била по никакъв начин рискована. Преди всичко немската марка е производител на оригинално оборудване на Ford.

Това означава, че можете да откриете неговите алтернатори в автомобили като:

  • Ford F-150 Pickup Trucks
  • Ford F-Series Super Duty Trucks: F-250, F-350,  F-450, etc.
  • Ford E-Series Vans: E-150, E-250, E-350
  • Ford Explorer
  • Ford Bronco
  • Ford Crown Victoria
  • Ford Aerostar
  • Ford Escape

3. Електрически алтернатори DB

Въпреки, че марката DB не е много известна, то тя съществува още от далечната 1981 година. Производителят се отличава с високото качество на частите, които предлага. DB не предоставя само алтернатори за леки автомобили, а и за други превозни средства, каквито са селскостопанските и тежкотоварните превозни средства.

И въпреки, че DB не е производител на оригинално оборудване, то високият стандарт за качество е гарантиран, което води и до изключително доволни клиенти в цял свят.


4. Алтернатори Powermaster

Това е още една американска марка, която предлага алтернатори и други части за автомобили. Тя е и един от най-известните производителите на мощни алтернатори, като има много последователи като Jeep и други. Сред продуктите им са и линия като High-Amp, които са предназначени за офроуд конфигурации.

5. Алтернатори Premier Gear

Едно от нещата, които толкова силно привлича потребителите към тази марка, е достъпната цена. Това обаче не е единственото, с което марката успява да спечели шофьорите на автомобили. Premier Gear се отличава с високо качество.

Алтернаторите от марката Premier Gear се правят с изцяло нови компоненти, като нито един елемент не се обновява или използва повторно. По този начин инженерите имат пълен контрол върху качеството на произведените компоненти. Не случайно тези алтернатори са с известни със своите висок производствен стандарт, строги тестове и издръжливост дори и при най-суровите атмосферни условия.

10 топ марки алтернатори за 2022 г.

6. Алтернатори Remy

Тази марка предлага алтернатори както с изцяло нови компоненти, така и с такива, които са възстановени. Те са алтернатива на оригинално оборудване, като се отличават със своето високо качество на продуктите, така че са със сигурност са опция, която потребителите си струва да опитат.

7. Denso

Марката Denso е още един от водещите световни производителите на резервни части и части за оригинално оборудване за автомобили. Основана още през 1949 година марката има дълга история на технологично развитие. Сред частите, които произвежда, са именно и алтернаторите, които се отличават с качество и добра цена.


8. Алтернатори Parts Player F-Series

Тези алтернатори са перфектни както за автомобили, така и за камиони Ford. Ако търсите нов алтернатор за вашето превозно средство, то Parts Player F-Series биха били чудесно решение за вас. Те са на достъпни цени, а същевременно се отличават с високо качество, мощност и издръжливост.

9. Rare Electrical

Още една водеща марка в автомобилната индустрия, която предлага едни от най-добрите алтернатори на пазара. Тя предлага продукти за различни видове превозни средства и съответно марки и модели, като алтернаторите, които производителят Rare Electrical предлага, се отличават с надеждност и издръжливост. 

10. Eagle

И не на последно място марката Eagle е друг топ производител на алтернатори, като някои моделите се предлагат с четириконтактен регулатор на напрежението и висока мощност. Това от своя страна позволява да инсталирате аксесоари като светлини под шасито на автомобила ви, без да мислите дали това ще попречи на захранването.

Е, остава на вас да се насладите на богатото разнообразие от алтернатори и да откриете производителя, който ще отговори изцяло на вашите очаквания, нужди и тези на вашето превозно средство.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *