Компютърните игри са неделима част от ежедневието на милиони хора по света, които избират за свое хоби точно този тип забавление.

Ако и вие можете спокойно да определите себе си като геймър, тогава вижте кои са 10-те най-популярни видео игри, които задължително трябва да изпробвате.

10. Battlefield 4

10-те най-популярни видео игри

Пуснатата през 2013 година видео игра – Battlefield 4, е една от най-популярните в света. Разработена е от компанията EA Digital Illusion CE и публикувана от Electronics Arts. Тя е шутър видео игра, пригодена за Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One.

9. Diablo III

10-те най-популярни видео игри

Следващият представител в класацията на най-популярните онлайн игри е екшън ролевата игра Diablo III. Тя е развита и пусната на пазара от Bizzard Entertainment през 2012 година и е пригодена за Microsoft Windows и OS X. Още с първата си поява Diablo III поставя нов рекорд за най-бързо продаваната PC игра с продажби, възлизащи на 3.5 милиона копия още в първите 24 часа.

8. Smite

10-те най-популярни видео игри

Изработената от Hi-Rez Studios, Smite е една от най-играните онлайн видео игри. Тя е екшън мултиплеър видео игра, пусната на пазара през 2014 година и предназначена за Microsoft Windows и Xbox One.


7. Hearthstone: Heroes of Warcraft

10-те най-популярни видео игри

На следваща позиция в списъка е Hearthstone: Heroes of Warcraft. Играта е разработена от Blizzard Entertainment и е публикувана на 11 март 2014 година. Тя разполага както с платени функции, така и с ограничено безплатно съдържание. Достъпна е на Microsoft Windows, OS X, IPAD, таблет Android и Window 8 тъчскрийн устройства. Очаква се Hearthstone да бъде една от най-играните онлайн игри през следващите няколко години. До януари 2015 година в играта са регистрирани над 25 милиона акаунта.

6. Minecraft

10-те най-популярни видео игри

Видео играта Minecraft е публикувана от шведската компания Mojang. Разработена е в разнообразни версии, специално проектирани за различни операционни системи като Android, Windows Phone, PlayStatio 4, Xbox One, IOS и други. Огромното ѝ разнообразие и значителната ѝ разпространеност в социалните мрежи, я правят една от най-популярните онлайн видео игри за малки и големи. Minecraft е любима на милиони геймъри по света, които използват платформата, за да тестват своята креативност.

5. World of Tanks

10-те най-популярни видео игри

World of Tanks заема следващата позиция в нашия списък на най-популярните онлайн игри. Тя също е мултиплеър игра, която обаче е свободна за ползване, като участниците в нея имат възможността да се възползват допълнително от някои платени премиум функции. World of Tanks държи световния рекорд на Гинес в категорията за най-много играчи едновременно онлайн на един сървър със своите над 305 000 потребители, играли едновременно през 2013 година.

4. Dota 2

10-те най-популярни видео игри

Разработената от Valve Corporation, Dota 2 е друга изключително популярна онлайн видео игра. Излиза на пазара през юли 2013 година и, също както много от останалите в списъка, е мултиплеър онлайн игра. Dota 2 може да се похвали с над 800 000 едновременни играчи дневно. Специално разработена е за Microsoft Windows, OSX и Linux.


3. World of Warcraft

10-те най-популярни видео игри

World of Warcraft е мултиплеър онлайн ролева игра, създадена през 2004 година от Bizzard Entertainment. Играта държи световния рекорд на Гинес за най-много абонирани играчи със своите над 10 милиона абонати. WoW е и най-касовата видео игра на всички времена!

2. Counter-Strike: Global Offensive

10-те най-популярни видео игри

Четвъртата игра от Counter-Strike поредицата – Counter-Strike: Global Offensive, е онлайн шутър игра, разработена и пусната от Valve Corporation и Hidden Path Entertainment на 21 август 2012 година. По отношение на нейната популярност, тя също се нарежда сред най-играните онлайн игри в света. През 2012 година CS: GO е най-продаваната видео игра с повече от 12 милиона продадени копия през годината.

1. League of legends

10-те най-популярни видео игри

League of legends застава на челна позиция в списъка на най-популярните онлайн игри. Тя е мултиплеър онлайн видео игра, разработена и пусната на 27 октомври 2009 година от Roit Games за Microsoft Windows и Mac OSX. Според оценката на играта, League of legends има 27 милиона активни дневни играчи, което я прави изключително популярна с геймърските среди.

Прекалено трудно е да сведем най-популярните видео игри единствено до десет представителя, споделете с нас в коментарите кои са вашите любими игри, независимо от техния стил и жанр. Коя според вас е най-популярната видео игра на всички времена?Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *