За разлика от индустриалната революция, светът днес се развива с много по-бързи темпове, благодарение на многобройните изследвания и изобретения в областта на високите технологии и смартфони.

Това все повече ни доближава до автоматизацията и автономната работа.

Ще позволи също значително ускоряване на прогреса и производството. А с това ще се увеличи и динамиката на промените и необходимостта от гъвкавост и адаптивност. Ето защо решихме да обобщим в 10 точки някои от новите тенденции в технологиите.


Какви са най-новите тенденции в технологиите?

1. Изкуствен интелект (AI) и машинно обучение

Позволява значителното увеличение на ефективността и производителността.

2. Роботика и автоматизация на процесите (PRA)

Позволява автоматизация на бизнес процесите, обработката на транзакциите, работа с данни и автоматизация на повтарящите се действия.

3. Електрически и автономни автомобили

От миналата година търсенето е значително. През 2010г., общо продадените електромобили са под 100 000 броя, а през 2020г. – тенденцията е над 2,3 млн. бр.

4. Виртуална реалност (VR)

Технологията все още има огромен потенциал за развитие и тя не е предназначена само за забавление. Използва се за обучение на начинаещи пилоти и хирурзи, а в Китай дори намира приложение в лечението на наркомани.

5. Мозъчни импланти

Тенденциите са имплантът да се инжектира през артерия и да се отвежда до мозъка. Подобна иновация ще позволи писане с до 20 знака в минута, контрол на курсора на компютъра и др.

10 нови тенденции в технологиите

6. Интернет на нещата

Интернет на нещата са смарт устройства, намиращи приложение в медицината. Тенденцията е да се използват в диагностичната система за измерване на промените в кръвното налягане, сърдечната дейност, кръвната захар и т.н.

7. 5G-интернет

Ако през 2010 г. скоростта на интернет беше само около 1,5-2 Mbps, то 2011/2012 г. вече беше пуснат 4G, чиято скорост е 100 Mbps. През 2019 г. в Южна Корея пък за първи път официално бе стартирана 5G мрежата, чиято скорост е с 945% по-голяма от 4G.

8. Блокчейн

Тенденцията в тази технология днес е не само до криптовалутите, а и до киберсигурността, финансовите транзакции, идентификацията на потребителите и др.

9. Облачни хранилища на данни

Ако преди години потребителските данни се съхраняваха повече на локални хранилища, то днес предпочитанията са насочени към Cloud-хранилищата. А обемът на данните е в зетабайтове.

10. 3D-печат

Технологията за 3D печат намира широко приложение в различни области. През 2010 г., например, за първи път бе създадено метално купе за кола с 3D принтер.

Къде може да бъде открита подобна техника?

По-голямата част от описаните технологии и тенденции, могат да бъдат открити и в онлайн магазини за техника, с гаранция и на отлични цени. Всеки, който се нуждае от професионална консултация или съвети, може да я получи напълно безплатно в оторизирани магазини.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *