Всеки от нас понякога е изпитвал усещането, че трябва да презареди, да си поеме глътка свеж въздух и да постави начало на нов етап от живота си. Това обаче не е така лесно, както вероятно изглежда на пръв поглед. Точно тук на помощ идват филмите.

В крайна сметка освен страхотно развлечение, добре разказаните истории могат да ни дадат още една, различна гледна точка върху нещата, от които се вълнуваме, да ни окуражават към онази промяна, от която толкова силно се нуждаем.

Ние обичаме всичко, което променя света и хората към по-добро. Затова специално за вас, избрахме 10 вдъхновяващи филма, които са отлична мотивация към положителна промяна.

10. Ден на труда

Вдъхновяващ филм за стремежа към обикновеното човешко щастие.

Самотна майка приютява в дома си непознат мъж. Въпрос на време е двамата с 13-годишния ѝ син да открият истината – под покрива им се е настанил осъден убиец, който се крие от издирващите го полицаи и агенти на ФБР.

9. Ловът

Покъртителен филм за силата на човек да оправи живота си, след като една малка лъжа го е съсипала.

Историята на Лукас – самотен учител и упоритата му борба за попечителство над сина му. Когато той среща любовта изглежда, че нещата в живота му ще се променят към по-добро. Всичко се преобръща след неочаквано обвинение в сексуално посегателство и педофилия.

8. Поезия

Филм за красивото в живота на всеки от нас, което просто трябва да открием в суматохата на всекидневието ни.

Възрастна жена се грижи всеотдайно за дебилния си внук-тийнейджър, припечелвайки допълнително като гледачка на парализиран мъж. Вроденият ѝ копнеж по прекрасното я отвежда на стари години в курс по поетично майсторство. Там тя научава, че поезията не се съчинява, а извира от сърцата, отворени за красотата в света.


7. Любовта в мен

Сложен филм за силата да преодолееш всяка болка, за да оцелееш.

Години след като са завършили колеж, съквартирантите Чарли и Алън се срещат отново случайно. Двамата правят опити да възобновят приятелството си, въпреки че съдбата се е отнесла коренно различно към тях.

6. Обичана

Красив филм, който ни кара да се замислим: ще се промени ли светът към по-добро, ако всеки от нас отдава по-голямо значение на изкуството.

20-годишната безработна Катрина живее в мрачно предградие на Гьотеборг. Животът ѝ сякаш е предопределен, докато не открива в YouTube „Реквием“ на Моцарт. Момичето е запленено от емоционалната сила на музиката му до такава степен, че намира смисъл да оправи живота си.

5. В един по-добър свят

Филм, който определено ще ви накара да се замислите дали целта винаги оправдава средствата.

Филмът разказва за 40-годишния Антон, който се завръща в родната си Дания, след като дълги години е работил като лекар в африкански бежански лагер. Тъжните съдби на бежанците са го научили никога да не отвръща на насилието с насилие. Но дали добре устроеният свят в Дания няма да се окаже по-барутен от този в окаяната Африка…

4. Моят единствен

Филм, който ще ни помогне да открием истинските си желания и да намерим своето място в света.

Ню Йорк, 1953 година. Очарователната Ан предприема пътешествие из страната, след като хваща мъжа си в изневяра. Заедно с двете си деца, Ан се мести от град на град в търсене на богат мъж, който да обезпечи нов и по-щастлив живот за нея и синовете ѝ.


3. Мандарини

Филм за трудния избор, за мъжество и стремеж към човещина.

Войната в Абхазия (Грузия) е в разгара си. Много хора са принудени да напуснат домовете си, но Иво и Маргус остават в родното си селце, за да оберат узрелите мандарини. Оказват се в центъра на кръстосан огън между две враждуващи военни групи. Спасяват двама от войниците – Ахмед, чеченски наемник и Нико, който е грузинец.

2. Мед в главата

История, която ни учи да обичаме, че всичко е подчинено на вярата, надеждата и любовта.

Малката Тилда обожава дядо си Амандус. Когато нейните родители разбират, че той е болен от Алцхаймер, искат да го изпратят в старчески дом. Тилда не е съгласна на такъв сценарий, затова взима нещата в свои ръце и организира бягство в приказната Венеция. Романтичният италиански град въобще не е избран случайно.

1. Кафе дьо Флор

Филм, който ще помогне на всеки от нас да разбере какво означава любовта.

Две житейски истории за любовта, в два различни периода, в два различни града. Два сюжета, които се преплитат в едно. Единият се развива в Париж през 1969 година и разказва за самотната майка Жаклин и нейния син със синдрома на Даун. Другият е за успешен DJ в съвременен Монреал, който намира нова любов, обричайки на страдание старата.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *