Евтини самолетни билети

Най-предпочитаният аксесоар, подчертаващ изтънчеността и красотата на мъжките или дамските образи, са именно слънчевите очила. Те са подходящи за носене в ежедневието или на служебното място.

Въпреки това, сред съвременните предложения онлайн има и множество отделни видове, най-предпочитаните 10 от които ще разгледаме по-долу.

Ще видим как да изберете най-правилните за вас според формата на лицето и рамката, както и кои са предпочитаните марки. Първо ще се спрем обаче на най-продаваните модели слънчеви очила през 2021 година.


1. Котешките очи винаги са били и ще останат сред най-предпочитаните от младите дами. Те ще ви помогнат да създадете креативен и ефективен винтидж стил на работното място или в ежедневието. Тяхната рамка е овална и по-заострена в горната си част.

2. Кръглите слънчеви очила са предназначени за свободната жена. Те са подходящи за носене при работа в офис или в ежедневието. Могат да са с тънки или дебели рамки.

3. Слънчевите аксесоари във винтидж стил ще ви помогнат да оформите своя ретро стил, но в модерна визия. Те могат да бъдат с форми на котешко око или квадратни стъкла.

4. Стъклата с големи размери са още по-интересни. Предизвикват ангажираност и са подходящи за срещи. Те могат да бъдат с различни форми – квадратни, кръгли, овални. При тях рамките са значително по-забележими от на останалите видове.

5. Други популярни слънчеви очила са тези с оцветяване на рамката във вид на черупка на костенурка, съчетаваща цветовете на медено жълтото и дървеното кафяво, допълващи чертите на лицето.


6. Широката рамка, която обхваща само горната част на стъклото, е друг популярен вид, който ще присъства в модните тенденции и през сезон 2021. Дръжките са широки, а стъклата се обхващат само в горната част. Формата е овална и са подходящи за носене в ежедневието.

7. Наричаните капчици слънчеви очила ще са популярни и през настоящата година. Формата на стъклата им има вид на капка, а рамката обикновено е тънка и метална.

8. Наричани още wayfarer, тези аксесоари са с трапецовидни стъкла, разширяващи се към върха и с пластмасова рамка, чийто дръжки са плътни и удебелени.

9. Кръглите модели винаги са били на мода и ще останат в тренда през 2021 г. Те се отличават с тънката си рамка и различна големина на окръжността.

10. Диоптрични – носят се като ежедневни, но са с определени характеристики на оптиката за коригиране на зрението.

10-те най-предпочитани модели очила за 2021 година

Какви очила са подходящи спрямо формата на лицето?

За да ви стоят едни слънчеви очила добре, те трябва да са съобразени съгласно формата на лицето. Ето най-разпространените:

  • Овално – това е универсалната форма, позволяваща носенето на всички изброени и описани по-горе модели;
  • Кръгло – употребата на “котешко око” е добър избор, тъй като визуално ще издължат лицето;
  • Триъгълно или сърцевидно – овалните и кръгли модели ще ви помогнат да извършите визуална корекция;
  • Квадратно – тук също овалните или кръгли аксесоари ще елиминират ръбовете по лицето, правейки образа по-женствен и нежен.
10-те най-предпочитани модели очила за 2021 година

Кои са най-предпочитаните марки?

Днес има голям списък от различни марки производители на слънчеви очила, но както във всички други сфери, така и в тази утвърдените брандове, произвеждащи качествени и атрактивни решения, са няколко:

  • Prada – марката от Милано, отличаваща се с продажбата на луксозни и висококачествени модни изделия още от 1913 г.;
  • Dolce Gabbana – друга италианска луксозна модна марка, създадена през 1985 г.;
  • Ray Ban – италиано-американска марка, специализирана в производството на луксозни модни стоки и слънчеви очила. Тя е създадена през 1936 г.;
  • Versace – поредният италиански моден хит на пазара. Марката е основана от Джани Версаче през 1978 г. и се отличава с производството на луксозни кожени аксесоари;
  • Oakley – калифорнийски бранд, но със седалище в Милано. Произвежда и разработва спортни стоки и аксесоари;
  • Chloe – френски бранд и модна къща, произвеждаща луксозни модни стоки. Компанията е основана през 1952 г. със седалище в Париж.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.