четвъртък, септември 19


10-те най-големи спортни наградни фонда

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

6. Световни серии

Световните серии са следсезонен турнир, част от бейзболната лига на САЩ, която пък се състои от две асоциации. По време на следсезонния турнир бейзболистите не получават заплата, но лигата изплаща т. нар. “следсезонни бонуси”.

Общият размер на тези бонуси се определя като част от продадените билети през сезона, като фондът се разпределя неравно измежду 10 отбора, като победителят взима 36%, а вторият – 24%. В последствие, играчите гласуват помежду си на кой какъв процент се пада от печалбата.

За миналите Световни серии, десетте тима си поделиха $88 млн., което бе и рекорд за турнира. Обикновено играч получава не повече от $500 000 и то, ако е играл редовно и качествено.

5. Six Nations Championship

През 1883 се провежда първият международен турнир по ръгби между отборите на Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс. В последствие към тях се присъединяват Франция и Италия и в момента това събитие е познат като Шампионата на шестте нации.

Шампионатът се проведе през февруари и март т. г., а наградният фонд бе общо £100 млн. От тях 75% се разделят по равно между шестте отбора, 10% се разпределят според големината на отборите, а останалите 15% – според финалния резултат, като за победителя са отделени £5 млн.

ПРЕДИШНА СТРАНИЦА СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари