четвъртък, септември 19


10 национални флага и тяхната символика

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 флага и тяхната символика

Знамената, гербовете, химните и собственото минало на всяка една държава са първите елементи, които правят разграничаването между свое и чуждо. Всеки флаг е от голямо значение за националното самосъзнание на жителите, които живеят на дадена територия.

Освен да обозначава важните за държавата места като сградите на институциите, определението на знамето присъства в конституциите и други законови актове. Флагът е важен за политическия и обществен живот и показва индивидуалността на всяка една държава.

Националните знамена символизират различни неща – религия, мир, благородство, независимост или природни забележителности и носят в себе си богата история. Днес ви представяме 10 от флаговете по света и тяхната символика.

1. България

10 флага и тяхната символика

Трите цвята в българското знаме имат редица символики, но най-общата представа се свързва с дългогодишната ни история и бит. Бялото ни показва българския безграничен дух и свободата, зеленото ни напомня за величествените ни планини и родната земя, а червеният е поставен, за да помним завинаги саможертвата на нашите предци.

Знамето е избрано на 16 април 1879 година и се смята, че Георги Раковски има сериозен принос за избора на трите цвята. Те са незаменима част от историята ни и винаги са присъствали по хайдушките байраци и куртките на войниците.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4
Сподели

Коментари