Ежедневието на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену, който е предводител на организацията Десетте пръстена, свързана с превръщането на Тони Старк в Железния човек.

Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той бяга в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену.

В ролята на Уену влиза легендарният хонконгски актьор Тони Люн („В настроение за любов“, „Пъклени дела“, „Герой“), който придава на героя допълнителна дълбочина и характер, като го превръща в антагонист, способен на емпатия и любов.


По този начин сложните взаимоотношения между него и Шан-Чи се превръщат в емоционален и драматичен гръбнак на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, който, подобно на комиксите, разглежда темите за разрушеното семейство и как изпълнената с насилие семейна среда се отразява на едно дете.

Режисьор на филма е Дестин Даниел Кретън („Short Term 12“, „Just Mercy“), който е и автор на сценария заедно с Дейвид Калахан и Андрю Ленам. Продуценти са Кевин Файги и Джонатан Шуорц. В ролите освен Симу Лу и Тони Люн, влизат Акуафина, Мишел Йео, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану и Рони Чен.


Отваряме вратата към следващата глава от киновселената на Марвел и влизаме в битка с „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ – вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

А в дните до петък © Мустак | Мъжката зона ви дава шанс да спечелите една от три страхотни награди от филма – стойка за телефон, тениска и раница. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 10 септември и бъдете готови за награда. Успех!

А дни след официалната премиера на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена

1. „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е двадесет и петият филм от киновселената на Марвел и първият, в който главният герой е от азиатски произход.

2. Историята за Шан-Чи бележи първата главна роля в кариерата на Симу Лу, който до този момент участва само в поддържащи.

3. Симу Лу получава ролята на Шан-Чи, след като пуска шеговит туитър коментар до Марвел „Ще говорим или какво?“, когато за първи път чува, че студиото търси актьор.


4. Първият тийзър трейлър и постер на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ дебютират в деня, в който Симу Лу празнува 32-рия си рожден ден.

5. Част от филмите, послужили за вдъхновение на създателите на филма са „Тигър и дракон“ (2000), „Кунгфу тупалки“ (2004), „Майсторът на Тай Чи“ (1993), „Матрицата“ (1999), „Ип Ман“ (2008), както и филмите на Джаки Чан като влияние върху бойните сцени.

6. Бойните сцени във филма не са „просто екшън“, а са дълбоко свързани с историята и героите и съдържат важен емоционален заряд. В следствие хореографията е изключително комплексна и изисква вмъкването на множество елементи.

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена

7. „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е първият американски филм и първата англоезична роля на легендарния хонконгски актьор Тони Люн.

8. Името на злодея Уену (Тони Люн) е вдъхновено от двойственото понятие в Китайска философия и политическа култура, описващо противопоставянето и взаимното допълване на гражданската (Уен) и военната (Ву) форми на управление.

9. В лентата е първата филмова поява на истинския Мандарин. Той има връзки с терористичната организация „Десетте пръстена“, с която героите се сблъскаха за първи път в „Железният човек“, а в „Железният човек“ 3 името му беше използвано като параван от други хора.

10. Това е втората роля на Мишел Йео в киновселената на Марвел. Предишното и участие е като Алета Огорд в „Пазители на галактиката Vol.2“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.