Те със сигурност имат план за действие и го спазват изключително стриктно, без да правят резки завои и осъзнавайки, че дори от неща, които за обикновените хора изглеждат скучни, могат да се изкарват пари. Още по-сигурно е, че щом са успели да натрупат състояние с по повече от 6 нули, знаят и как се печели, дори и в моменти на криза… без значение бавно или бързо, с много усилия или с мъничко късмет.

Преуспяващите хора правят нещата някак по-различно от останалите. Но как? Не винаги имат много общи неща, но за тях са характерни някои универсални характеристики. С доза чувство за хумор списанието Harvard Business Review подреди 10 задължителни неща, които преуспяващите правят.

1. Те използват списъци.

Успелите хора организират мисленето и времето си чрез списъци. Когато искат да стимулират креативността си, се заставят да излязат от комфорта на собствените си списъци.

2. Държат вратите затворени през цялото време.

Преуспелите знаят, че майките им са ги лъгали, че могат да бъдат всичко. За това тях не ги впечатлява, особено ако видят затворена врата. Те избират специалност, те дават, за да получат неща, те знаят, че животът на възрастните е във вземането на трудни решения.

3. Говорят за слабостите си.

Не по глупав начин като: „Иска ми се да не съм толкова перфектен.“ Но по един истински и естествен начин, защото всяка сила идва със слабости и никой не може да е добър във всичко. Преуспяващите знаят, че не са били наети заради тяхната слабост, така че те оставят хората да разберат, че осъзнават това което са, чрез обсъждане на слабостите си.

4. Работят за без пари.

Стажовете, които са (незаконно) незаплатени, стартиращи проекти, които все още не са финансирани, речи и публикации в блогове, които ще им помогнат за развитието на бранда – това са всички приемливи пътища за величие, просто трябва да решите кога е ок да работите за без пари.

5. Отпадат от училище.

Най-преуспелите хора са ходили в същите училища като вас. За повечето от тях колежът е финансова пирамида. А елитните частни образователни институции са създадени, за да облагодетелстват децата на заможните и да им дадат конкурентно предимство пред децата, ходещи редовно на училище.

6. Те преминават през тонове обучения.

Силно преуспяващите хора се обучават непрекъснато – те вадят пари от собствения си джоб, компаниите им плащат, защото големите корпорации знаят много добре, че най-успешните им кадри могат да извлекат пълния си потенциал чрез различни тренинги и допълнителни обучения. Също така хората, които са се отправили към върховете търсят ментори, за да им помогнат да ги достигнат.

7. Преуспяващите жени забременяват на 25 години.

Ясно е, че много малка група жени могат да имат голяма професионална позиция с високо заплащане, когато имат малко дете вкъщи. Така че жените трябва да планират да имат деца по-рано, след което да могат да насочат усилията си в кариерата. Тогава децата им ще са пораснали.

8. Не пишат книги…

… защото нямат контрол над авторските публикации и над каналите за разпространение. Така че ако имате идея, публикувайте я в блог. Harvard Business Review казва, че хората които се отнасят сериозно към идеите са блогъри.

9. Те продават.

Преуспяващите хора ще дадат всичко от себе си, за да продадат идеята си и продукта си. Те ще съборят стени, ще минат през огън, но ще успеят да продадат. Точно това ги отличава от повечето търговци.

10. Те крадат.

Преуспяващите имат тонове идеи, така че не им пука особено дали са „откраднали“ някои от тях или пък те самите са били „окрадени“.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *