10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

И през отминаващата 2018 година на голяма популярност се радваха куриозите, свързани с животните и техните най-невероятни превъплъщения. Това е съвсем естествено, тъй като животинското царство е огледален образ на човешкото и в поведението на обитателите на небето, горите и океаните можем да открием купища общи черти.

През 2018 година имаше и не малко куриози на сексуална тематика, както и няколко безумия в категорията „Направи си сам“. На финала на годината ви представяме някои от най-шокиращите, странни и невероятни безумия от тези 12 месеца. Ето част от тях – 10 от най-големите куриози на 2018 година.

1. Акулите обичат джаза

Австралийските учени от университета „Маккуори“ установиха, че акулите си падат по джаза, а изпълнения на Луис Армстронг и Ела Фицджералд им доставят толкова наслада, колкото и храната.

Ръководителят на проучването проф. Калъм Браун твърди, че изследванията са още в начален стадий, но местните морски хищници показвали силни предпочитания към музикалния жанр, зародил се в Ню Орлиънс.

2. Най-романтичните любовници

Ако повярваме на хвалбите на мъжете по света, всеки един от тях е ненадминат мачо и любовник. Но куриозите на 2018 ни подсказват, че мъжкарите имат какво да научат в любовния жанр не от друг, а от пухкавите панди.

Съвместна разработка на китайски и американски учени стигна до заключението, че мъжките екземпляри на този вид са възможно най-романтичните любовници. Специалистите установиха, че преди и по време на полов акт самците нашепват любовни песни право в ухото на партньорките.

3. Октоподите и екстази

През отминаващата 2018-а разбрахме, че и октоподите, както и хората, стават по-социални под въздействието на екстази, според наблюдения на екип от университета „Джонс Хопкинс“.

Един от експериментално понадрусаните октоподи започнал да прави задни салта, а останалите започнали да реагират по-благосклонно на погалванията от страна на изследователите.

4. Кучешка урина за сияйна кожа

Много видеоклипове съветваха дамите как да станат по-красиви в домашни условия, но тези напътствия също би трябвало да попаднат в раздела, който не препоръчва подражанието им.

Американската видеоблогърка Лин Лю залага на изпиването на урината на кучето си, като се хвали със сияйната си кожа. В течността гъмжало от витамините A и E и имало най-малко 10 грама калций. Тя действала чудодейно и срещу акнето.

Cloudware от Neterra

5. Епилация с паста за зъби и куркума

Друга съмнителна козметичка – Малдина Шриензанада, посъветва жените да се епилират с обикновена паста за зъби и куркума. При засъхването на пастата върху окосменото място тя се премахва с влажна кърпа заедно с излишните косми. А куркумата? Тя била за смазка и не участвала в епилацията.

6. Иск срещу любовник с твърде голям пенис

10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

Отлитащата 2018-а неочаквано обогати и гражданското право. Приносът като по чудо дойде от столицата на далечно Зимбабве. Съдебен състав в Хараре за пръв път гледа компенсаторен иск за разширена вагина. 29-годишната ищца Силиндиле Мангена изправи пред съда свръхнадарения в анатомично отношение Мугове Кирима.

Със своята мъжественост г-н Кирима безвъзвратно разширил интимната област на пострадалата, за което тя изиска компенсация в размер на 10 хиляди долара за реконструктивна хирургия.

7. Перфектният пенис

10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

Без да напускаме сферата на репродуктивната анатомия, ще отбележим тазгодишния пробив на куриозите, който би накарал да се изчервят адептите на „златното сечение“ – от Евклид до Леонардо да Винчи. Става дума за публикация в списанието „Сексуална медицина“, според която е открито и „златното сечение“ на мъжкия полов орган.

Най-голямо удовлетворение на партньорката давал еректирал пенис със следните пропорции – дължина 13,2 сантиметра и обиколка 11,6 сантиметра.

8. Най-незадоволените жени във Великобритания

10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

Британски статистици веднага обогатиха откритието, като установиха в кои градове на Острова мъжете не се радват на подобно „златно сечение“ в интимната област и като следствие на това съгражданките им се чувстват най-необгрижвани в постелята.

Антикласацията се оглавява от Оксфорд с 58 на сто незадоволени дами, плътно следван от Бристол (56%), Брайтън (55%), Глазгоу (53%), Нюкасъл (52%) и Единбург (49%).

Cloudware от Neterra

9. Китайски пръчици, които солят без сол

10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

Куриозите донесоха и някои иновационни пробиви – в областта на джаджите. За отбелязване са китайските пръчици за храна, които с електрически импулси ни карат да я усещаме като по-солена. Рационализацията на Нимеша Ранасинга от университета на щата Мейн ни спестява неудобството да се тъпчем с ненужен натриев хлорид, вреден за здравето.

10. Бельо срещу стомашни газове

10 от най-големите научни и не толкова научни куриози на 2018 година

В областта на модата и дизайна за отбелязване е колекцията бельо и аксесоари, които със специални филтри ни позволяват да изпускаме необезпокоявано стомашни газове на публично място. Бельото е изготвено от 100 процента рециклирани материали, които позволяват много добро проветряване на тялото. Марката първопроходчик в областта е британската „Шредис“, а патентът е дело на Пол О’Лиъри, който предлага също и антигазова възглавничка за офиса.


Коментари

Сподели

Коментари