Лятото е това време от годината, в което се чувстваме най-живи. Жарките лъчи на слънцето подхранват жаждата ни за нови приключения, а шепотът на вълните ни вдъхновява.

Плажуването и планинарството далеч не са единственият изход от скуката. Представяме ви десет незабравими неща, които да опитате преди края на лятото.

1. Парапланеризъм

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Ако някога сте гледали със замечтан поглед полета на птиците, то парапланеризмът е вашето нещо. Насладете се на тандемен полет над едни от най-красивите кътчета в България или бъдете още по-смели и се запишете на цял курс, който ще ви направи способни парапланеристи. Приятен полет!


2. Медитация

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Лятото е сезонът на почивката, далеч от работата и града. Какво по-перфектно време да обърнете внимание на вътрешното си развитие и да опитате медитацията. Намерете тихо кътче (най-добре сред природата), затворете очи, вдишайте дълбоко и изпуснете натрупалото се напрежение.

3. Рафтинг

За любителите на екстремните преживявания, рафтингът е задължителен. Това е спорт, в който се извършват спускания с лодки по буйни реки. Ако искате да вдигнете адреналина си на макс, а и да се освежите във водите на р. Струма, препоръчваме рафтинга.


4. Рисуване на по чаша вино

Ако не вярвате, че във вас се крие художник, значи никога не сте опитвали комбинацията „готини хора + рисуване + вино“. В последните години все по-популярни стават събитията, в които непознати се събират на по чаша ароматно вино и рисуват под напътствията на утвърден художник. Накрая си тръгвате заредени с много настроение, нови познанства и красива картина.

5. Дегустация на вино

Както и предното ни предложение, това също се отнася до любителите на вино. Ако винаги сте искали да откриете перфектното за вас вино, то това е напълно възможно. Някои винарни предоставят на гостите си опцията за дегустация срещу заплащане.

6. Направи добро

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Няма по-незабравимо нещо от направената добрина. Ако се чудиш какво да правиш през лятото, искаш да бъдеш полезен на обществото и носиш добра душа, имаме няколко предложения за теб. Включи се в благотворителна организация, стани доброволец към местния приют за животни или просто помогни на човек, изпаднал в беда.

7. Посети автокино

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Тази година киносалоните останаха затворени за дълго време. Това обаче не попречи на любовта към изкуството и хубавите изживявания. Ако нямаш против да гледаш любимия си филм под открито небе, седнал в колата си, те съветваме да опиташ автокиното.


8. Наслади се на звездите

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Обичаш ли звездите? Имаш ли желания за изпълняване? Ако отговори с „да“, то със сигурност не си пропуснал звездния спектакъл този месец. Както може би знаеш, всяка година средата на август е белязана от метеорния поток Персеиди. Е, ако си го изтървал, включи в задачите си за догодина да намериш извънградско местенце, да вземеш любим човек и се полюбуваш на магичния звездопад.

9. Езда

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Връзката „човек-животно“ остава неразрушима от хилядолетия. Докоснете се до магията на язденето, като посетите най-близката конна база до вас. Е, може да ви струва няколко синини от падания и мускулна треска на другия ден, но всичко това е нищо пред любовта в конските очи.

 10. 24 часа без интернет

10 неща, които да опитате преди края на лятото

Да, това може да ви се стори много крайно, но е време да си починете от технологиите. Оставете на страна мобилните си устройства и се насладете на всички занимания, които подбрахме за вас.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.