10 въпроса, 10 отговора: Радина Думанян

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Феновете на „Откраднат живот“ я познаваме като замислената, малко тъжна и объркана в любовта си доктор Биляна Захариева от болница „Свети Кирил“. В лекарската сага я гледахме в продължение на цели три сезона, след което доктор Захариева замина за чужбина и определено остави празнота, която все още се усеща. А днес… единственото, което ни остава е да се надяваме, че продуцентите и сценаристите на суперуспешния сериал ще решат, че Биляна има какво още да покаже и разкаже на зрителите.

Макар талантът на Радина Думанян да става видим за широката публика именно с участието ѝ в „Откраднат живот“, той и дотогава не е останал незабелязан. Преди да се присъедини към екипа на сериала чаровната актриса вече е носител на наградата „Аскеер“ 2015 – за изгряваща звезда в постановката „Чиста къща“, а освен това е номинирана и за наградата „Икар“.

Радина завършва НАТФИЗ през 2013 г., след което става част от трупата за Пловдивския драматичен театър и вече има доста роли зад гърба си. Признава, че страстта към театъра и киното дошли в живота ѝ постепенно, съвсем от съвсем малка да се изявява на сцената. Родителите ѝ все я подтиквали да се занимава с някакъв вид изкуство, затова днес Радина Думанян може да се похвали с още два таланта – да пее и да рисува.

10 въпроса, 10 отговора: Радина Думанян

Когато попада на снимачната площадка на „Откраднат живот“ осъзнава, че единствените познати лица там били екранната ѝ майка Йоана Буковска и бившите ѝ състудентки от НАТФИЗ Дария Симеонова и Ралица Паскалева. В основата на ролята ѝ обаче е една отиваща си и една нова любов. И двете… с двама непознати за нея мъже – Димо Алексиев, с героя на когото д-р Захариева има три годишна връзка, и с Алек Алексиев – в лицето на когото открива истинските си чувства.

„Любов е едно от най-трудните неща за изиграване, защото очите не умеят да лъжат. Там всичко се вижда. Зрителят не може да бъде заблуден“, споделя тя.

Радина Думанян е част от каузата на платформата за късометражно кино у нас NO BLINK. И тази година тя е водеща на турнето, с което обикаля България по всевъзможни начини, за да представя късите филми от КИНОlove 2019.

Въпреки хубавите моменти, които театърът и киното ѝ носят, извън сцената Радина избягва публичността. Споделя свободното си време с близките си хора. Този месец тя е героят ни в „10 въпроса, 10 отговора“.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Предполагам за никого не би било изненада, че първото нещо, което правя, е да си отворя очите.

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещала?

Не бих могла да степенувам вълнуващите срещи с хора, оставали части от себе си в душата ми.

10 въпроса, 10 отговора: Радина Думанян
Снимка: Адриана Янкулова
3. Какво може да те разплаче?

Глупостта.

4. А какво – да те разсмее от сърце?

Глупостта.

5. Оптимист или песимист? Защо?

Гледам и от двете страни на монетата. Богатство е.

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадалa?

Попадам в какви ли не парадокси непрекъснато и никога не ги запомням…

7. Какво би правила с удоволствие, но все не ти остава време?

Бих отишла на езда, ей сега, веднага.

8. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

Бих искала да съм ястреб за един ден. Очевидно не заради плячката, а заради полета.

9. Препоръчай ни любимата си книга…

В момента чета „Жажда“ на Захари Карабашлиев и „Живот в скалите“ на Мария Лалева, но романът, към който периодично се връщам, е „Престъпление и наказание“.

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Светъл. Смислен. Пълен.

Коментари

Сподели

Коментари