Майкъл Болтън е роден в семейство на руски евреи в Ню Хевън, Кънектикът, САЩ. Името му всъщност е Майкъл Болотин. Има по-големи брат Орин и сестра Сандра. Когато е още дете, родителите му се развеждат.

На музикалната сцената е повече от 20 години. Носител е на Grammy за най-добър мъжки вокал. Има и звезда на холивудската алея на славата. Според феновете му той е създал едни от най-вълнуващите любовни хитове в историята на страната.

Музикалната му кариера започва през 1975 година като изпълнител на хард рок и хеви метъл музика с групата му Blackjack. Най-големият успех обаче, който постигат е, че подгряват публиката за един от концертите на Ози Озборн. Слуховете твърдят, че през 1983 година Майкъл се осмелява да участва в прослушване за вокалист на групата на Ози Black Sabbath. Самият Болтън обаче отрича информацията.


Първият голям хит на Майкъл Болтън като автор на песни, след промяната в стила на музиката, която изпълнява, е „How Am I Supposed to Live Without You“, написана за Лора Браниган. В личната му дискография истинският пробив е записан през 1987 година срещу интерпретацията на класиката „(Sittin’ On) the Dock of the Bay“ на Отис Рединг.

През 1993 година създава своя благотворителна фондация „Michael Bolton Foundation“, днес позната под името „Michael Bolton Charities“. Основната ѝ мисия е да подпомага жени и деца, попаднали в рискови групи, поради бедност или емоционално, физическо и сексуално насилие. Участва и в много други организации за предотвратяване на насилието над деца и изследване на раковите заболявания.

10 въпроса, 10 отговора: Майкъл Болтън

В края на месец май 2019 година Болтън се качи на една сцена заедно с Националния симфоничен оркестър в „Kennedy Center“. Това бе и първото по рода музикално шоу, което звездата прави.

„Повече от 30 години изпълнявам знаковите си балади, но сякаш нещо се случва, когато съм в компанията на симфоничен оркестър“, споделя Болтън.

По думите му на сцената е усетил друг вид поток от енергия, а всяка от песните го е въвлякла в различни емоционални измерения. Концертът се е превърнал в незабравимо преживяване както за самия Болтън, така и за цялата публика. Точно толкова вълнуващ беше и концертът му на 18 юли в зала 1 на НДК.

След като е работил с едни от най-големите имена в музикалния бизнес, печели най-големите награди и се превръща в мултиплатинен изпълнител, изглежда Майкъл Болтън е постигнал всичко. Този месец той е героят ни в „10 въпроса, 10 отговора“.


1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Много зависи от часа на денонощието. Ако вечерта съм имал концерт до късно, на следващия ден най-трудно ми е да стигна до фитнеса. И често в такива моменти го зарязвам. Признавам си обаче, че няма сила, която да ми попречи да се отдам на любимите си палачинки. А аз обичам да спя. Дори екипът ми мисли, че имам нужда от повече помощ, за да стана сутрин и преди време ми подариха огромен будилник.

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещал?

Благословен съм, защото съм имал възможността да се запозная с хора като Рей Чарлс, Лучано Павароти, Шер и Бил Клинтън. С част от тях съм излизал на една сцена, а с други ме е срещнала съдбата.

3. Какво може да те разплаче?

Негативната енергия между хората и депресията, която поваля много от нас.

4. А какво – да те разсмее от сърце?

Много са нещата, които могат да ме разсмеят. Смея се ежедневно с екипа, с който работя. Те са невероятни и могат да ми оправят настроението, дори и в най-трудните моменти. Смея се с внуците ми, смея се и с част от нещата, които правя в професионален план. Изобщо – много неща могат да ме разсмеят от сърце.

5. Оптимист или песимист? Защо?

Определено оптимист. Винаги. Трябва да успяваме да уловим доброто навсякъде, дори там, където на пръв поглед изглежда, че го няма.

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадал?

Такива ситуации в живота ми изобщо не са рядкост. Затова ще се спра на най-ярката от близкото минало – песента „Jack Sparrow“ и клипа, който заснехме към нея с The Lonely Island. Предполагам, че е било шокиращо и за всички, които ме познават.

7. Какво би правил с удоволствие, но все не ти остава време?

Макар целият свят да ме познава като романтичен изпълнител, не знам дали ще ми повярвате, но след края на връзката ми с Никол (Шеридан) не успявам да намеря никакво време за нова романтична връзка. Мои приятели ме критикуваха, че твърде откровено говоря за перфектната си половинка и това, че все още я търся. Дори писах за нея в биографичната си книга. Но аз не виждам нищо лошо в това. И ще го кажа пак – моята мечтана дама трябва да бъде честна и да има чувство за хумор.

8. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

Ако очаквате да чуете името на политик или личност от историята, ще ви изненадам. Не! Чувствам се много добре в собствената си кожа. Човек не може да избяга от съдбата си и трябва да изживее всичко, което му е предопределено. И спадовете, и висините. И сладкото, и горчивото.

9. Препоръчай ни любимата си книга…

А, да… Ето това е още нещо, за което все не ми остава време. Миналата година Amazon ме поканиха да стана част от една тяхна кампания за поощряване на употребата на книги в аудио формат – слушаш дадена история, докато си вършиш други неща. Влюбих се в идеята да запиша кавър на един от хитовете ми и така да вдъхновя повече хора да слушат аудиокниги. Изключително се забавлявах по време на снимките.

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Никога не съм си представял, че ще спра да творя, пиша, продуцирам и най-вече да пея. Вероятно ще настъпи моментът, в който ще имам нужда от дълга почивка. Досега е имало случаи, в които съм искал да спра за кратко, но музиката е най-голямата ми страст и мисля, че скоро няма да я изоставя.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *