До завръщането на царя остават броени дни. На 19 юли кината ще бъдат огласени от една от най-емблематичните филмови мелодии, а добре познатата история ще се възроди триумфално, за да надхвърли всички очаквания.

Приключенският филм „Цар Лъв“ отново ще ни отведе в африканската савана, където се ражда бъдещият цар. За малкия Симба неговият баща и велик цар на животните Муфаса е истински пример. Заради семейния дълг и възхищението към баща си той приема съдбата си на наследник на трона още по-сантиментално и отговорно.

Не всеки в царството обаче е щастлив от появата на малкото лъвче. Злият брат на Муфаса – Скар, който до този момент е бил наследник на царския трон, вече крои пъклени планове. Битката за Лъвската скала е белязана от предателство, трагедия и драма, които пагубно се отразяват върху живота на Симба.

На фона на изключително драматичните събития и зрелищни сцени, дело на най-иновативните визуални технологии, зрителите ще се срещнат отново и с двама от най-емблематичните герои от „Цар Лъв“ – сладурите Тимон и Пумба. Те са не просто най-верните приятели на Симба и негово вдъхновение с неостаряващото „хакуна матата“ кредо, но и един от най-ярките филмови тандеми в историята.

С неотлъчната си подкрепа те му помагат да върви по пътя към неговото съзряване, за да може да приеме съдбата си на цар и обединител. Време е битката да започне и единственият цар да заеме мястото, което му принадлежи по право.


Режисьор и сценарист на „Цар Лъв“ е създателят на феномена от 2016 г. „Книга за джунглата“ Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.

„Цар Лъв“ влиза величествено в кината на 19 юли на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия, а в дните до премиерата на филма с приятелите от Форум Филм България и мъжкия портал © Мустак търсим любимите ви герои от лентата. В четвъртък трима от гласувалите ще спечелят страхотни награди от филма „Цар Лъв“ – шапка, магнитна рамка за снимка или тениска.

Как изглежда пълното подреждане на любимите ви герои от „Цар Лъв“ ще разберете в петък, 19 юли, в електронното списание © 10-те най. А дни преди официалната премиера на „Цар Лъв“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за озвучаващите актьори, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. Джеймс Ърл Джоунс, Ханс Цимер, Елтън Джон и Тим Райс са единствените хора, които са работили по анимационния „Цар Лъв“ и които се завръщат в новия филм в съответните си роли: гласът на Муфаса, композиторът на музиката и авторите на песните.

2. Първоначално изпълнителните директори на Disney решават песента Be Prepared“ на Скар да не присъства във филма, заради нацистките си теми и защото гласът на Чуетел Еджиофор не е подходящ за изпълнението ѝ. Това обаче предизвиква широк негативен отзвук сред феновете и в крайна сметка студиото отстъпва и включва песента.

3. Сет Роугън (Пумба) и Били Айхнер (Тимон) записват репликите си заедно, по подобие на Нейтън Лейн и Ърни Сабела, които са оригиналните гласове на героите в анимационния филм.

4. На езика суахили имената на хиените Шензи, Камари и Азизи означават „дивак“, „могъщ“ и „лунна светлина”. В оригиналната анимация от 1994 г. Камари и Азизи се казват Банзай и Ед, но за новия филм те получават африкански имена.

5. Новата версия на „Цар Лъв“ често (погрешно) е наричана „игрална“, въпреки че във филма няма нито един жив човек, животно или растение.

10 любопитни факта за филма "Цар Лъв"

6. Новият „Цар Лъв“ е седмият игрален римейк на анимационен филм на Disney. Той е с 30 минути по-дълъг от оригинала от 1994 г.

7. Филмовият дебют на Бионсе е в „Остин Пауърс в Златния член“. В него тя има обща сцена с Нейтън Лейн, който е гласът на Тимон в анимацията от 1994 г.

8. Авторите на „Цар Лъв“ си партнират с учените от департамента „Наука за животните“ в Disney’s Animal Kingdom в Орландо, Флорида, за да инсталират ненатрапващи се камери, с които записват 75% от видовете животни, които се появяват във филма. Заснетият материал е използван за отправна точка от аниматорите от студиото за специални ефекти Moving Picture Company, които пресъздават животните на екран.

9. През 2017 година 13 члена от екипа на Джон Фавро се отправят на двуседмично сафари в Кения, за да наблюдават от първа ръка естествената среда на животните от Лъвските земи, където се развива действието на „Цар Лъв“. По време на пътуването, екипът наблюдава всички видове животни, които се появяват в оригиналния филм. Снимките, които правят, са с впечатляващата големина от 12,3 TB, а апаратурата, която използват за заснемането им, е с обща тежест от 997 кг.

10. Лъвските земи в „Цар Лъв“ са вдъхновени от иконичните тревисти полета, акациевите дървета и постоянно променящото се небе на Националния парк и резерват „Масай Мара“ в Кения, който е в съседство със Серенгети. Скалните образувания в планинската верига „Чиулу Хилс“ в Кения пък са вдъхновението за Лъвската скала, където малкият Симба е провъзгласен за наследник на Муфаса.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *