10-те футболни заповеди на Любослав Пенев
Снимка: Агенция БГНЕС

Треньорът на българския национален отбор Любослав Пенев привлече вниманието на хърватските медии преди квалификацията за Евро 2016 между отборите на двете страни на 10 октомври (петък). Нашите посрещат Хърватия от 21:45 часа на стадион ‘Васил Левски’, а в бившата югославска република отсега се готвят за сериозна съпротива. Според селекционера на Хърватия Нико Ковач футболистите му трябва да очакват труден мач. „Българите играят тактически и са много събрани. Селекционерът им, който беше отличен централен нападател, ги е научил“, каза Ковач, цитиран от index.hr. Треньорът изгражда оценката си и на база видяното в двубоя на „Лудогорец“ срещу „Реал“ (Мадрид) в Шампионската лига.

„Видяхте колко се измъчи „Реал“. Няма да ни е лесно. Но ние отиваме, за да вземем онова, което ни е нужно – трите точки“, каза Ковач. За труден мач предупреди и левият бек на ЦСКА Тончи Кукоч. Бранителят обясни, че Националният стадион „Васил Левски“ ще е пълен до последното място. Ковач допълни, че се надява Хърватия да спечели мача в София и това да послужи като стимул за успехи занапред в квалификациите. Той обаче посочи, че и българският отбор ще се стреми към същото, тъй като от десет години не е участвал на голямо първенство.

От своя страна хърватското издание „Jutarnji List“ сравнява Любослав Пенев и наставника на „шахматистите“ Нико Ковач, като подчертава, че дисциплината, наложена от хърватина е нищо в сравнение с твърдата ръка на Пенев. „Той е обсебен от дисциплината. Не допуска никакви своеволия. Особено чувствителен е по темите за алкохола и поп-фолк музиката“, коментира медията. В материала си изданието помества и режима на Пенев, събран в десет заповеди.


1. Не яж каквото си искаш! Играчите могат да ядат само онова, което Пенев и лекарят на тима са одобрили.

2. Не искай второ питие! Алкохолът е строго забранен! Разрешава се бутилка бира, но само след мач.

3. Не чакай специална покана! Всеки, който закъснява за тренировка или вечеря плаща между 100 и 300 евро.

4. Не мисли за срещи! Всеки футболист може да отсъства не повече от 20 часа от хотела, но само с разрешението на Пенев.

5. Без секс! Забранено е присъствието на жени около играчите преди мач.

6. Не се успивай! Закуската е в 9:30! Никой няма право да закъснее.

7. Без нощен живот! Всеки трябва да си е в стаята до 22:00 часа.

8. Без поп-фолк музика! Шумните партита за забранени! Пенев не харесва шумна фолк музика.

9. Слушай треньора си! Всеки, който не случа треньора – напуска тренировката.

10. Уважавай колегите си! Бой и спорове между футболистите са недопустими.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *