Коко Шанел е символ на стил, класа и елегантност. Независима, различна, новатор, перфекционист, тя успява да промени из основи не само женския гардероб, но и мисленето на дамите.

Слага край на дългите коси, убийствените кринолини, задушаващите корсети, натруфените фусти и тежки рокли, за да наложи късите прически, малката черна рокля, късите поли, тънките ризи, нанизите с перли, дългите цигарета и красивото сако.

Съветите ѝ за красота са актуални и до днес и според нас трябва да се знаят от всяка уважаваща себе си дама.

1. “Грижата за външния вид започва от душата и сърцето. Само козметичните продукти няма да помогнат.”

2. “Ако имате криви крака, носете дълбоки деколтета.”

3. “Парфюмът е невидим, но незаменим и непреходен моден аксесоар. Той обявява влизането на жената и напомня за нея, когато си е тръгнала.”

4. “Жените мислят за всички цветове, но не и за липсата на цветове. Винаги съм казвала, че черният цвят има всичко. Белият също. Тяхната красота е абсолютна. Те представляват перфектната хармония.”

5. “Основното за една жена е да работи непрекъснато. Само работата поддържа духа, а той от своя страна се грижи за съдбата на тялото.”


6. “Нищо не прави една жена да изглежда стара, както отчаяните ѝ опити да изглежда млада.”

7. “Не мога да разбера как една жена може да напусне дома си, без да се пооправи – пък било то и само от учтивост. Никога не се знае, може би пък това е денят, в който има среща със съдбата. А най-хубавото е да изглеждаш, колкото се може по-добре за съдбата.”

8. “Ако се облечете небрежно, всички ще запомнят дрехите ви. Ако се облечете перфектно, всички ще запомнят вас.”

9. “Простотата е ключът към истинската елегантност.”

10. “Никой не е млад след четиридесет години, но можем да бъдем неустоими във всяка възраст.”Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *