Тя е “Хубавата жена” на Холивуд. Обявена е и за “Кралица на романтичните комедии”. Джулия Робъртс!

Дълги години тя е най-скъпоплатената актриса. Пет пъти оглавява класацията за най-красива жена в света на списание “People”. Усмивката ѝ е застрахована за над 20 милиона долара, левичарка е и обича да плете.

Днес Джулия Робъртс става на 53, но не спира да ни впечатлява с естествената си красота. Още любопитни факти за нея ще откриете в следващите редове.

1. Родителите

Уолтър Грейди Робъртс и Бети Лу Бередемус са артистични натури. През 1955 година той се явява на прослушване за пиеса в театър в Мисисипи, получава главната роля и спечелва сърцето на своята колежка Бети Лу. След сватбата се местят в Атланта и основават детски театър в своя дом, носещ името “Актьор и писател”. До него достъп имат всякакви културни дейци и дори цветнокожите хлапета от квартала. Сред тях са и децата на Мартин Лутър Кинг.

2. Раждането

Джули Фиона Робъртс се появява на бял свят на 28 октомври 1967 г. в Смирна, щата Джорджия. Тя е най-малкото от трите деца на Уолтър и Бети. Те имат едно момче – Ерик, и още едно момиче – Лиза. Раждането на второто му момиче заварва Уолтър в изключително тежко финансово състояние. Дори се говори, че самият Мартин Лутър Кинг поема всички разходи в болницата, за да помогне на семейството.

3. Разводът

Финансовото положение на семейство Робъртс никак не е розово. Уолтър и Бети Лу често се карат за пари. Тя все повече се отчуждава от съпруга си и търси стабилност в други мъже. Развеждат се, когато Джули е на 4 годинки. Уолтър заживява с Ерик, а двете момичета остават с майка си. За да печели пари, Бети започва работа като секретарка в местната църква и се омъжва повторно за актьора Майкъл Моутс. Пет години след развода, Уолтър умира от рак.

https://mustak.bg/

4. Детството

Освен че расте в бедност, Джули трябва да понася и изключително грубото отношение на втория си баща към нея. За капак много се комплексира от външността си. При ръст от 174 сантиметра, тя е болезнено слаба, с неугледна фигура и прекалено широка усмивка, заради която я наричат “жабок”.

5. Мечтата

Бягство от проблемите и голяма нейна страст по това време се оказват животните. Първите уроци, които посещава в живота си, са тези по езда. Освен това, следва неотлъчно местния ветеринар и често се прибира вкъщи с бездомни или наранени животинки. Мечтата ѝ да стане ветеринар се затвърждава още повече, когато гледа филма “Доктор Дулитъл”. Сблъсъкът ѝ с биологията в училище обаче бързо променя намеренията ѝ.

6. Името

Госпожица Робъртс решава да се ориентира към киното, виждайки как брат ѝ за кратко се превръща в един от най-популярните млади актьори. Мести се в Ню Йорк при сестра си, която също прави първите си опити като актриса. След кратък курс по актьорско майсторство си намира агент, но не и работа. За целта се регистрира в американската актьорска гилдия, но тогава разбира, че там вече фигурира актриса с името Джули Робъртс. Така тя набързо става Джулия.

7. Пробивът

Джулия Робъртс удря джакпот в началото на 90-те години на миналия век с романтичния мегахит „Хубава жена“. Тя става световноизвестна с образа си на “съвременна пепеляшка”, където си партнира с Ричард Гиър. Ролята е дадена на Джулия, след като на предложението отказват Мишел Пфайфър, Моли Рингуолд, Мег Райън, Дженифър Джейсън Лий, Карън Алън и Дарил Хана. За да участва в “Хубава жена” получава хонорар от 300 хиляди долара.

https://mustak.bg/

8. Усмивката

Въпреки подигравките, които търпи като дете, усмивката на Джулия Робъртс се превръща в нейна емблема. От която изкарва 1 милион долара за по-малко от минута. Пpез 2010 година звездата се снима в 45-секунден клип, в който дори не обелва дума. Във видеото актрисата позира пред художник за известна марка италианско кафе. Единственото ѝ задължение е да се усмихва и да намигне закачливо в края на рекламата.

9. Връзките

Джулия Робъртс има много връзки и все с известни мъже. Сред тях са Лиъм Нийсън, Кийфър Съдърланд, Джейсън Патрик, Лайл Лъвет, Матю Пери, Даниел Дей-Луис, Бенджамин Брат. След раздялата си и с последния, през 2001 година, се влюбва в кинооператора Даниъл Модър. Това се случва по време на снимките на “Мексиканецът”. Той е женен и с година по-малък от нея. Въпреки това на 4 юли 2002 година двамата сключват брак на романтична вечерна церемония в Таос, Ню Мексико. През 2004 година се появяват близнаците им – Хейзъл Патриша и Финиъс Уолтър. През 2007 година се ражда и вторият им син – Хенри Даниел.

10. Благотворителността

Звездата посвещава голяма част от своето време и ресурси на УНИЦЕФ и други благотворителни организации. През 1995 година събира 10 милиона долара в борба срещу бедността, за шест дни, докато е на посещение в Хаити. През 2000 година запознава обществото с неврологичното разстройство “Синдром на Рет” в документалния филм “Тихи Ангели”. “Earth Biofuels” обявяват Робъртс за говорител на компанията и за председател на Консултативния борд, който насърчава използването на възобновяеми горива. Актрисата участва и в кампанията “Зов за промяна” на модния бранд “Gucci”, чиято цел е да се увеличат правата и влиянието на жените.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *