Знаете ли, че шумният секс всъщност се обуславя от културни различия и няма реална причина една жена да крещи по време на върховното „О“? Учените са категочини: между озвучаването на оргазма и неговия интензитет няма абсолютно никаква връзка.

Въпреки че темата е една от най-проучваните, феноменът на оргазма е все още нещо доста абстрактно, дори и за научните мозъци. Тихо и без много шум днес ще посветим няколко реда да удоволствието в леглото… пък и не само там.

1. Глобално проучване, направено от производителите на секс играчки LELO показва, че цели 35% от жителите на Норвегия получават минимум един оргазъм дневно.


2. Най-ощетени по отношение на оргазмите са германците – 2,54% от тях споделят, че никога не са изпитвали върховно сексуално задоволство.

3. Макар да са в челната тройка по брой на седмични оргазми, при австралийците връхната точка в секса е с най-нисък интензитет. Най-интензивни оргазми изпитват жителите на Чили, Италия и Испания.

4. Една трета от жителите на Бразилия достигат сексуална кулминация само веднъж седмично. Средният брой на оргазмите в глобален мащаб е два или три седмично.

5. Най-шумни в леглото в сюблимния момент са бразилците, следвани от норвежците, а най-сдържана е сексуалната кулминация на португалците, следвани от датчаните.

6. Мъжeтe, кoитo имaт рeдoвeн пoлoв живoт, ca пo-мaлкo зacтрaшeни oт ceриoзни кaрдиoлoгични прoблeми. Три oргaзмa ceдмичнo нaмaлявaт риcкa oт cърдeчнocъдoви зaбoлявaния c 50%.

7. Едва 64 на сто от жените достигат връхната точка при полов контакт, за разлика от 91% от мъжете.

8. Според статистиката първият секс с нов партньор носи удовлетворение само на 11 на сто от жените. На останалите е необходимо време и усещане за близост – преди всичко психологическа.

9. Продължителността на оргазма при жените, средно трае между 6 и 10 секунди. Мъжете обаче не могат да се похвалят с такива резултати. При тях удоволствието е оскъдно, от 4 до 5 секунди.

10. По време на оргазъм тялото произвежда хормона окситоцин в четворно количество. Той влияе добре на различни емоционални състояния и има болкоуспокояващ ефект.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *