Джейсън Момоа е американски актьор, режисьор, сценарист и модел. Става известен с ролите си в „Старгейт Атлантис“, „Конан Варварина“, „Игра на тронове“ и „Аквамен“.

Красавецът е сред любимите актьори на женската аудитория. За съжаление на милионите си фенки обаче той е щастливо женен за Лиза Бонет.

Днес ви представяме 10 интересни факта за талантливия и харизматичен Джейсън Момоа.


1. Семейство

Джейсън Момоа е роден на 1 август 1979 година в Хонолулу, Хаваи, но израства в Айова. Баща му е хаваец, а майка му – германка с индиански и ирландски корени. Това е причината за екзотичния вид на актьора.

2. Кариера като модел

Съвсем случайно започва кариерата му шоубизнеса. През 1998 година Джейсън Момоа става новото откритие на дизайнера Токео, а година по-късно заема първото място в конкурса Модел на годината на Хаваи.

3. Първа роля

След кастинг, в който участват над 1500 момчета, Момоа печели епизодична роля в „Спасители на плажа“. След този успех на Момоа обаче следва петгодишно затишие в кариерата му като актьор.

4. За любовта

През 2017 година, след дългогодишна връзка се жени за Лиза Бонет, която е бивша съпруга на Лени Кравиц. Джейсън Момоа се зарича, че ще спечели сърцето на Лиса още като дете. Заедно имат две деца – момиче и момче.


5. Обича да чете

Джейсън Момоа не разчита само на красотата и харизматичния си вид. Той обожава да чете книги в свободното си време.

6. Белег на веждата

Момоа се сдобива с белега на веждата си през 2008 година, при инцидент в бар. След получена аркада се налага да му направят 140 шева на главата. Той превръща дефекта в ефект като започва да подчертава белега си и го превръща в неизменна част от стила си.

7. Татуировките

Джейсън има няколко татуировки по тялото си, от които най-любима му е тази на гърдите. Тя се намира над сърцето на актьора и изобразява автографите на двете му деца.

8. Раста прическа

Получавайки ролята си в „Старгейт Атлантис“, Джейсън Момоа решава да запази раста прическата си, с която героят му става разпознаваем. По време на четвъртия сезон на сериала растите на актьора станали прекалено дълги и тежки и започнали да му причиняват главоболие. Тогава той се разделил с тях и се наложило да му слагат изкуствени.


9. Първа главна роля в сериал

„See“ е първият сериал, в който Джейсън Момоа играе главна роля. За пилотния епизод на продукцията са похарчени над 15 млн. долара. Момоа изиграва сляп човек и доста се старае при подготовката за това предизвикателство. Помагат му експерти и дори носи маска за очи в продължение на няколко седмици, за да пресъздаде още по-добре персонажа си.

10. Аквамен

Ролята на актьора във филма „Аквамен“ е изключително успешна. Сред най-очакваните предстоящи проекти на Момоа е участието му в „Аквамен 2“, който трябва да излезе на голям екран през 2022 година.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.