Стани, момиче! НЕ си заслужава. „Тетрадката“ не е актуална в последния век, защото връзките между хората са непостоянни. Първата любов много рядко е последна. Човечните хора се срещат „от дъжд на вятър“ и това усложнява ситуацията, в която се намираш.

Любовните връзки учат на най-много неща и именно натрупаните уроци от тях остават перманентни в мозъка ни (дори понякога да излетят неуловимо като водород в сферата). Ти не се превръщай в човека, който те е наранил. Махатма Ганди е казал “Бъди промяната, която искаш да видиш в света.“, затова се гордей с мъдростта, натрупана от твоето първо „разбиване на сърце“.

1. Твоето семейство ще е до теб, завинаги!

Семейство е това, което ще те подкрепи, дори когато грешиш в дадено начинание. „Кръвта, вода не става“ и то припознава себе си в теб. Това означава, че близките ти анализират по най-добрия начин твоите премеждия. Изкажи всяко чувство и сподели болката пред своите родители или друг член от семейството. Колкото си по-близък с тях, толкова повече ще черпиш от техния житейски опит. Отдавна са простили твоето отчуждение към тях, заради дадено момче.


2. Неразумните очаквания

Знам, инвестирала си твърде много компромиси, усилия, време, енергия, ресурси, жертви, сълзи и т.н. в тази връзка. Нормално е, защото това е първата истинска интимност, която изпитваш към друг. Цялата болка е за добро, защото се „имунизираш“ за истинския живот. Както гимназията, така и първата ти връзка, те учат да бъдеш смела, безкомпромисна, решителна и всеотдайна. Много мъже и жени ще те разочароват, но ти продължавай да отстояваш ценностите си.

10 урока, които ще научиш от първата си любов (само за момичета)

3. Всяка любов е истинска

Не се самозалъгвай, че си „изпуснала“ най-голямата си любов. Това, че е била първата и съответно най-чистата, не означа, че следващите не си заслужат. Отвори сърцето си за всичко, дори когато се чувстваш унила, изгубена, разбита или апатична към света. Всяка любов носи и отнема нещо. Важно е какво ще извлечеш от нея. Най-важният урок е да не се затваряш в себе си!


4. Писането е най-силната терапия

Не е нужно да си Шекспир, за да се осмелиш да хванеш химикалка! Ти няма да създаваш нови думи, а ще обрисуваш с тях своите емоции, цели, задачи и всичко импулсивно. Писането е достъпно до всеки, който се осмели да „развърже“ потенциала на душата си. Тази форма на себеизразяване е интимна и ще ти помогне да се самовглъбиш в собствената си индивидуалност. Всяка скръб е красива, когато е описана.

5. Осъзнаваш силата си. Осъзнаваш каква си.

Нашето поколение (в по-голямата си част) не е свидетел на войни, уредени бракове или световна криза. От гледна точка на „качество“ в много отношения, не е точно така. Всичко около нас е фалш и преструвки. След като си разбрала, че момчетата от твоя набор не са перфектни като статуята на Давид и не правят жертви като Джак от „Титаник“, е време да продължиш напред. Осъзнай силните си качества и уникалната си идентичност. Няма да срещнеш идеалния и това е хубавото. Надгради себе си, не разочарованието от хората!

10 урока, които ще научиш от първата си любов (само за момичета)

6. Приятелките

Ах, приятелството! Научи, че нищо не е същото, ако точно те не са до теб. Всяка една от тях ти поднасяше плато от съвети, препоръки, критики, цитати, забавни филми, тонове сладолед или вино! Преодоля тази криза, благодарение на тяхната помощ и подкрепа. Наскоро, приятелка ми написа: „Извод: момчетата са до време, приятелките – завинаги“. Вслушайте се в думите ѝ и се обадете на вашата най-добра приятелка, за да ѝ благодарите, че винаги е зад вас.

7. Разпознаваш човешките стереотипи

Повярвай в съдбата си. Съкрушена си, но лека-полека ще преживяваш хубави, слънчеви, топли моменти. Ще се запознаеш с нови хора и само с усет ще разбереш дали са добри. Малко или много ще станеш един психоанализатор, който ще се радва на живота.


8. По-често ще „общуваш“ с природата

Природата, времето и търпението са тримата най-велики лекари.“ – ирландска поговорка. Причините, поради които изпитваш неприязън или малоценност към себе си, вероятно са цял списък. Природата е твоят път към изцелението и себевлюбването. Разходките сред природата са полезни за поддържането на добра физическа форма, подобряването на паметта, концентрацията, когнитивните функции. Природата е естественото лекарство за физическото и ментално здраве на човек.

10 урока, които ще научиш от първата си любов (само за момичета)

9. По-лесно се освобождаваш от всичко излишно

„Енергийните вампири“ в списъка ти за гости са зачеркнати, подаръците от бившия са дарени, шкафовете са чисти от джунджурии… Всичко с времето. Всеки, чиито срок на годност е изтекъл от оправдания, няма място в твоя живот. Материалното, което вече не ти доставя нужното удовлетворение и облага, няма място при теб. Всичко в нас и около нас е създадено от свещена енергия, която е в постоянен поток.

Разменянето на вещи от всякакво естество води до подобряване на душевността, съзнанието и характера. Науката, която изучава тази материя се нарича езотеризъм (съветвам ви да прочетете повече за нея). Ще се научиш да пускаш товара, когато е необходимо.

10. Осъзнаваш каква късметлийка си

Може да си заклет романтик, но ще те разочаровам. Животът не е книга и магията не се случва от първия път. Просто бъди благодарна, че не се е получило. Няма нужда да тъпчеш на едно място като виждаш, че потъваш. Твоята сродна душа ще се появи рано или късно, така че когато я срещнеш да си най-добрата версия на себе си!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *