Евтини самолетни билети

Здравето ни зависи в голяма степен от това с какво се храним.

Три са основните хранителни вещества, които трябва да приемаме: въглехидрати, мазнини и белтъчини.

Богати на белтъчини са вкусните яйчица, които могат да бъдат сготвени по всякакви различни начини. А ето и 10-те ползи от тяхното редовни приемане.


1. Имат много полезни вещества

Яйцата са изключително богати на вещества, които са важни за нашия организъм като например Омега 3 мастни киселини.

2. Съдържат холин

Холинът е хранително вещество, което се причистлява към групата на витамин B. Той е важен за функционирането на мозъка и неговия прием може да бъде набавен чрез яйцата.

3. Съдържат лутеин и зеаксантин

Лутеинът и зеаксантинът са антиоксиданти, които са важни за ретината на нашите очи, тъй като я предпазват от свободните радикали. При недостиг на тези два очни пигмента могат да се развият различни болести на очите, като катарка например. Яйчният жълтък е богат на лутеин и заексантин.

4. Намаляват триглицеридите в организма

Натрупването на триглицериди може да доведе до болести на сърцето. Редовният прием на яйца намалява тяхното натрупване.


5. Намаляват калориите

Яйцата са богати на протеини, a те са изключително хранителни вещества. И ако заменим калоричните ястия с яйца, организмът ни ще се чувства много по-добре.

6. Увеличават холестерола

При хора, които имат проблем с ниския холестерол, приготвянето на яйчни ястия, ще разреши този проблем.

10-те ползи за здравето от яденето на яйца

7. Укрепват имунната система

Яйцата дават и енергия, която спомага за укрепване на имунната система. Редовната закуска с яйца ще ни даде невероятен старт за деня.

8. Яйцата съдържат минерали

Минералите са важни за нашия организъм, особено желязото. А то е важно да бъде в норма, тъй като недостигът му води до анемия.


9. Източник на мазнини

Яйцата са източник на мазнини, което ограничава образуването на хемороиди и съответно по-лесно изхождане.

10. Балансират кръвната захар

Кръвната захар е важен показател, който трябва да бъде в нормите си, тъй като завишаването ѝ води до диабет. Яйцата създават баланс на кръвната захар в организма.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.