Във века на силикона, поставен навсякъде по тялото, едва ли има нещо, което може да ни учуди стане ли дума за хирургическа намеса. Нагледали сме се на всякакъв размер на гърдите, различни форми на дупето и безкрайни промени на чертите на лицето.

И все пак има няколко странни процедури, които биха изненадали дори и най-големите почитатели на пластичната хирургия.

1. Промяна на гласа

Преди тази процедура се е практикувала единствено при смяна пола, но напоследък е все по-известна в Азия, заради желание на населението да промени гласа си при изказ. За да повишат гласа на пациента, лекарите поставят титанови пластини между мускулите на гърлото и така гласните струни се разтягат.


За да го понижат, изрязват част от хрущяла на гръкляна и го инжектират с ботокс. И в двата случая, опасността, интервенцията да доведе до пълна загуба на гласа, не е малка.

2. Корекция на линията на дланите

Известна най-вече в Япония, тази интервенция започва да се изпълнява от пластичния хирург Такааки Мацуока, който разказва, че идеята му е дошла от пациентка, желаеща да „промени съдбата си“.

Процедурата се извършва с електрически скалпел и представлява ръчно „преправяне“ на линиите на дланта, в рамките на около 15-20 минути. Един месец след процедурата, изгорената тъкан зараства и новите линии са на лице. Мацуока споделя, че мъжете масово променяли линията на парите, а жените, тази на любовта.

3. Заостряне на ушите

Всички знаем, че няма как да бъдеш истински елф, ако нямаш „елфски“ уши. Затова и пластичните хирурзи се съгласяват да правят ежегодно процедури, представляващи срязване на хрущяла и зашиването му под различен ъгъл с цел заостряне на ухото.

Единствения недостатък на операцията е, че веднъж превърнеш ли се в елф, завинаги оставаш елф. А честно казано, не се гледа сериозно на възрастни, подложили се на подобни интервенции, след като са изгледали всички части на “Властелина на пръстените”, нали?


4. Създаване на трапчинки

Димпъл-ектомията отнема само 30 минути и е част от каталозите на всяка втора клиника по пластична хирургия в САЩ. Самата процедура представлява малък разрез във вътрешната страна на бузата и отнемане на невинно количество от подкожните тлъстини.

Операцията не изисква сваляне на конци, липсва болка по време на възстановяването и е изключително популярна в азиатските страни, заради разбирането на населението, че трапчинките са най-сексапилната черта на лицето.

10 странни пластични операции

5. Смяна на цвета на очите

Лещите вече са табу, когато в 21 век можеш да промениш цвета на очите си… завинаги. Лазерната операция, може да направите в южната ни съседка, Турция, срещу цената от около 5000 евро.

Представлява 7 до 10 процедури лазерно облъчване на очите, което стимулира клетките на ириса да променят цвета си в по-светъл такъв. Технологията е открита през 2011 година и в началото се е ползвала само за лечение на пациенти с различни цветове на двете очите, а именно хетерохромия.

6. Удължаване на ръста

Една от най-тежките пластични операции в света на медицината. За да се удължи ръста, краката на пациента буквално се прерязват с помощта на апарат на Илизаров. Устройството е закрепено за най-твърдата част на пищялната кост, а след прерязването апарата раздалечава костите, като се очаква след 2-3 месеца да се натрупа костна тъкан между тях. Едва тогава се прави същата процедура на другия крак.

След приключване и на втората процедура и 3 месечния период на зарастване на костта, идва възстановяването, което може да продължи до над половин година. Време през което пациента изпитва постоянни болки, придвижва се изключително трудно и то само с помощта на патерици, а вероятността да остане инвалид е огромна. И всичко това само, за да бъде 6-7 см по-висок.

10 странни пластични операции

7. Корекция на пръстите на краката

Манията на жените, за по-малък размер обувки може да ги докара до там, че се подлагат на корекции на пръстите на краката си.

Процедурата е кратка и представлява срязване на костта, на големия пръст, от средата и отстраняване на малка част. След зашиването, пациента е готов да си тръгне, макар и ходейки изключително трудно и болезнено.


8. Лифтинг на колената

Възрастта не прощава на нито една част от тялото, особено на колената. В напреднала възраст, някои жени имат проблем със леко провисналата кожа в тази област и търсят лек, с който да се почувстват подмладени.

На помощ идва лифтинга за колена, което представлява отстраняване на излишната кожа. Проблемите идват след това, тъй като при движение, има опасност от разтягане и разкъсване на кожата в областта, която вече е по-малко, заради хирургическата намеса.

9. Пластика на пъпа

Особено популярна процедура във Великобритания и САЩ. Освен, че пациента може да промени вида на пъпа си от изпъкнал на вдлъбнат, той може напълно да смени позицията му. Повечето пъти тази пластика се изпълнява заедно с по-известната и у нас, абдоминопластиката, което е премахване на увисналата кожа и мастна тъкан в областта на корема.

След интервенцията, няма да прекарате повече от 72 часа в лечебното заведение и само 30 дни ще трябва да носите стягащо бельо.

10 странни пластични операции

10. Кръпка върху езика

Процедурата е измислена от Николас Чугай и е иновативен, но и изключително болезнен начин за отслабване. Представлява правоъгълна мрежичка, която се зашива на езика, за да се усеща болка при ядене на твърда храна.

Освен за мрежичката в устата, пациента си плаща и за специална течност, която съдържа всички витамини и минерали, от които се нуждае организма. Процедурата освен сваляне на между 7 и 13 кг на месец, може да ви обещае и евентуално възпаление на езика и последващо задушаване.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.